A Győr csoportelső, a Fradi fordított

<p>A Győr idegenben nyert 29:22-re a Koprvinica ellen, ezzel bebiztosította csoportelsőségét, a Ferencváros nagyon elszánt játékkal fordított otthon, s végül 30:28-ra győzött a Volgográd ellen a női kézilabda Bajnokok Ligájában.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

A kaproncaiak csak a mérkőzés elején tudták tartani a lépést a meccsre már biztos továbbjutóként érkező győriekkel. A vendégek a félidőben már három góllal, 14:11-re vezettek, s az előnyüket a második játékrészben is növelni tudták. A győriek 29:22-es sikere azt jelenti, hogy továbbra is százszázalékosak, s mindenképpen csoportelsőként végeznek.

„Nemcsak ehhez a győzelemhez, hanem a lányok összes eddigi Bajnokok Ligája-mérkőzésen nyújtott játékához gratulálok. Igazi csapatjátékot nyújtva sikerült nyernünk, Herr Orsolya remekül védett, és a kispadról beszállók közül is többen jól játszottak. Játékosaim rengeteg áldozatot hoztak ezért a sikerért, büszke vagyok rájuk” – nyilatkozta a mérkőzést követően Ambros Martín, a győriek spanyol vezetőedzője.

A Ferencváros együttese is hibátlan még a legrangosabb kupasorozatban: a Fradi vasárnap este az orosz Volgográd ellen a félidőben még 14:17-es hátrányban volt, szünet után azonban fordított, s 30:28-ra nyert. A zöld-fehérek csoportelsősége így a következő fordulóban, a Larvik otthonában dől el. A Ferencvárosnak a döntetlen is elég majd.

Elek Gábor védenceinek nem volt könnyű dolguk orosz ellenfelük ellen, mert nélkülözniük kellett Zácsik Szandrát, aki pénteken vállműtéten esett át, s valószínűleg már nem játszhat ebben az idényben. S bár idegenben Szucsánszkiék 16 gól különbséggel győzték le a Volgográdot, hazai pályán megszenvedtek a sikerért. „Nagyon fáradtak vagyunk, mindent feltettünk erre a mérkőzésre. Nagyon örülök, hogy a nehéz pillanatokban mindig volt valaki, aki átlendítette a csapatot a holtponton. Bíztunk benne, hogy nyerni tudunk. Brusztos meccsre számítottunk, nagyon brutális hónapon vagyunk túl. A Larvik elleni meccs örömjáték lesz” – nyilatkozott Tomori Zsuzsanna.

A Nemzeti Sport „a lélek diadalának” nevezte a ferencvárosiak sikerét. Elek Gábor vezetőedző is a csapat tartását emelte ki. „Büszkék lehetünk a szívünkre, a hitünkre, a tartásunkra. Lehet látni, hogy az elmúlt hetekben nem úgy kézilabdáztunk, ahogy tudunk, nagyon fáradtak vagyunk. Nem vagyunk hozzászokva ehhez a terheléshez. Nehéz arra szavakat találni, hogy mekkora szívvel rendelkezik ez a csapat. A második félidőben dühből, méregből kezdtünk el védekezni, úgy érzem, ez volt a döntő. A Larvik ellen is foggal-körömmel fogunk harcolni, mert nem lehet más célunk” – idézte a trénert a klub honlapja. (nso, fradi.hu)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?