A futballistából lett műkorcsolyázó üzenete: „Higgyetek az álmaitokban“

Oberstdorf |

<p>Az oberstdorfi Nebelhorn Trophyn bemutatkozott a nemzetközi műkorcsolya-mezőnyben Oľga Beständigová és Ilhan Mansiz. Ilhan 2002-ben bronzérmes lett a török futballválogatottal a világbajnokságon, s az ő nevéhez fűződik a vb-k történetének leggyorsabb gólja. Hat éve Törökországban részt vett egy &bdquo;Sztárok a jégen&rdquo; típusú tv-showban, ahol a partnere a szlovák Beständigová lett.</p>

Egymásra találtak a jégen és a jégen kívül is, megnyerték a show-t, majd megszületett fejükben az évtized egyik legőrültebb ötlete: megpróbálnak kijutni a szocsi téli olimpiára.
Bár a török színekben versenyző kettős Oberstdorfban a rövidprogramban az utolsó helyen zárt, s így nincs reális esélye megszerezni a még szétosztásra váró négy ötkarikás kvóta valamelyikét, rövidprogramjuk óriási sikert aratott. Ilhan a tv-show kedvéért, 33 évesen tanult meg korcsolyázni, így vette fel a versenyt olyanokkal, akik kiskoruk óta ezt a sportot űzik. A török páros 33,14 pontot kapott a rövidprogramjára, az utolsó előtti spanyolok 33,74-et, tehát mindössze hat tizeddel többet.
„Egyetlen futballistának sem ajánlom, hogy műkorcsolyára adja a fejét, mert nagyon kemény sport. De minden embernek ajánlom, hogy higgyen az álmaiban, még akkor is, ha őrültségnek tűnik. Nincs lehetetlen” – nyilatkozta az egykori kiváló futballista.
„Az olimpia nem fog összejönni, de szerintem mi így is győztünk. A program végén majdnem elsírtam magam, annyira megérintett a közönség szeretete és a tudat, hogy beérett a négyéves munka – tette hozzá partnernője, aki utoljára nyolc éve versenyzett, akkor még testvére, Jozef Beständig oldalán. – Eleinte senki nem hitt bennünk, de mi konokul követtük az álmunkat, s most itt vagyunk.”

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"123454","attributes":{"alt":"","class":"media-image","title":"","typeof":"foaf:Image"}}]]

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?