A Fradi szomorú hetéről

<p>Akeem Adamsért szorít a magyar futballtársadalom. Ráadásul a csapat a bajnokságban is kikapott, a vezetőség pedig folytatja harcát a szurkolók ellen.</p>

KISS TIBOR NOÉ

A hét futballhírének Magyarországon egy szomorú történet bizonyult. Szerdán szívinfarktust kapott Akeem Adams, a Ferencváros 22 éves hátvédje. A Trinidad és Tobagóról származó futballistán csütörtökön már a harmadik műtétet is végrehajtották, s a legutolsó hírek szerint műszívre kellett kapcsolni, jelenleg ez biztosítja a mesterséges altatásban tartott focista keringését. Nem zárható ki, hogy Adamsnek szívátültetésre lesz szüksége – ez esetben alighanem vége a futballista karrierjének. Egyelőre azonban az életéért harcol.

Ebben a helyzetben, Adams élet-halál harcában az egész magyar futballtársadalom szolidárisnak bizonyult. Majdhogynem elsőként a rivális Újpest szurkolói fejezték ki együttérzésüket, akik a hajralilak.hu oldalon közölt cikkben kívántak felépülést a játékosnak. De elküldte jókívánságait Magyarországra Sepp Blatter, a FIFA svájci elnöke, saját közösségi oldalán pedig Dzsudzsák Balázs is beállt a táborba, amelynek jelszava: Hajrá Adams! Kitettek magukért a ferencvárosi szurkolók is: néhány óra alatt két–három nap véradagját gyűjtötték össze országszerte.

A futballista egyébként csak nyáron érkezett a Ferencvárosba, vagyis semmi nem indokolná, hogy még a rivális szurkolótábor tagjai is együttérzésüket fejezzék ki vele kapcsolatban. Alig néhány mérkőzésen játszott az FTC-ben, a hozzáállása azonban ezeken a találkozókon mindvégig kifogástalan volt. „Akeem fantasztikus személyiség, ha minden labdarúgó így gondolkodna és viselkedne a pályán, akkor ez egy csodálatos világ lenne” – nyilatkozta róla Orosz Pál, a Ferencváros vezérigazgatója.

Nem is ment a Fradinak Adams nélkül, a csapat szombaton 3:1-re kikapott a Puskás Akadémia csapatától. Ricardo Moniz vezetőedző szerint játékosaiban mély nyomot hagyott mindaz, ami társukkal az elmúlt napokban történt, ez azonban nem mentség a vereségre. A vereség egyébként annak ellenére is lehetett volna kínosabb, hogy a Fradinak volt két kapufája – a kontrákra játszó Puskás Akadémia ugyanis több ordító ziccert is elpuskázott.

Lesz miért magyarázkodni az FTC vezetőségének is: a ferencvárosi biztonsági szolgálat emberei a Videoton stadionja előtt több Fradi-szurkolónak elvették a szurkolói kártyáját, arra hivatkozva, hogy egy héttel ezelőtt ők is benne voltak abban a csoportban, amely megbontotta a kordonokat, és betört a pályára az Újpest elleni mérkőzés végén. A szurkolók szerint azonban a Kubatov-féle vezetés által létrehozott lista nem egyezik a valósággal, sokan ugyanis ott sem voltak a Puskás-stadionban. Vasárnap délutánra eszmélt is a Fradi-elnök, és hivatalos közösségi oldalán elnézést kért azoktól, akiket „jogalap nélkül nem engedtek be a szombati mérkőzésre.”

A 9. forduló legnagyobb meglepetésére Kecskeméten került sor, ahol a hazaiak 1:0-ra verték a Győr csapatát. „Egy–két embernek el kell gondolkodnia. Azt hiszik, hogy felviszik a pályára a cipőjüket, és az nyerni fog” – füstölgött a mérkőzés után Pintér Attila, a bajnoki címvédő edzője. Az eredménynek örülhettek azok a fogadók, akik szagot fogtak: a KTE győzelme négyszeres pénzt fizetett. Ennél már csak azok lehettek boldogabbak, akik megérezték, hogy a Honvéd–Haladás (2:1) mérkőzésen lesznek tizenegyesek. Lettek: a Honvéd kettőt kapott, Ayub Daud mindkettőt bevágta.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?