A Fradi és a Slovan korábbi szlovákiai játékosai szerint a zöldek fognak továbbjutni

Saláta

A szerda esti Ferencváros–Slovan labdarúgó BL-selejtező előtt megkérdeztük a két klub egy-egy korábbi válogatott játékosát, mire számítanak a várva várt párharcban.

Az 51 éves Pinte Attila 2000 és 2002 között játszott az FTC-ben, összesen 52 meccsen lépett pályára zöld-fehér szerelésben, és 9 gólt szerzett. Az egy nemzedékkel fiatalabb Saláta Kornél (37) a Slovan hátvédje volt két időszakban is (2009–2010, illetve 2015–2019). Az egykori szlovák válogatott játékosok véleménye megegyezik a BL-párharc esélyeiről, a jobb forma miatt a Ferencvárost tippelik továbbjutónak.

Az FTC-nek jobb csapata van, esélyesebb a Slovan ellen. Igaz, sokat fog számítani a meccsnapi, aktuális forma, de szerintem a Fradi megy tovább, még úgy is, hogy talán a Slovannak kedvez, hogy idegenben kezdik a párharcot – mondta lapunknak Pinte, hozzátéve, egyelőre még nem döntötte el, kilátogat-e a Groupama Arénába.

Saláta Kornél ellenben Budapesten és jövő héten Pozsonyban is biztosan ott lesz a lelátón. „Szerintem nagyon jó meccsek lesznek. Két hasonló csapat találkozik, A formája a Fradinak jobb, úgy kettő az egyhez az esélye a továbbjutásra – nyilatkozta az Új Szónak a komáromiak játékosa. – A jó focinak fogok szurkolni, és hogy minél több gól essen.

A Ferencváros és a Slovan is saját országa legismertebb, legnagyobb hagyományokkal rendelkező klubja, így adódik a kérdés, annak idején nem merült-e fel, hogy esetleg a másik mezében is kipróbálják magukat az érintettek. „Én a Slovanban azzal a névvel, hogy Pinte Attila, nem játszhattam. Akkoriban ez nem volt kérdés, így nem is foglalkoztatott a dolog. Ma már persze lehetséges lenne” – jegyezte meg a jelenleg az V. ligás csenkeieket irányító Pinte. Saláta esete a példa rá, hogy a 2010-es évekre valóban megváltozott a légkör, hiszen szlovákiai magyarként is a Slovan oszlopos tagja lehetett a garamkövesdi származású védő. „Amikor a Petržalkában szerepeltem, megkerestek a Ferencvárostól, de a ligetfaluiak nem akartak elengedni – árulta el a most a II. ligás komáromi KFC-t erősítő Saláta.

A két futballistát természetesen nem engedtük el anélkül, hogy megtippelték volna a szerda esti találkozó végeredményét. „2:0” – mondta minimális gondolkodás után Pinte. Saláta már kicsit hosszabban mérlegelt: „Telt ház fogja hajtani a Fradit, de a Slovan a grúzok ellen is megmutatta, hogy ha nem is megy neki a játék, gólokat rúgni és harcolni tud. De egy góllal talán az FTC fog nyerni.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?