A DAC sportigazgatója mindenkitől plusz tíz százalékot vár az új szezonban

dac

Szezonfelvezető sajtótájékoztatót tartott a DAC labdarúgóklub Adrián Guľa vezetőedző, Jan Van Daele sportigazgató és Kalmár Zsolt csapatkapitány részvételével, ahol kitértek a mai (19.30), Dila Gori elleni EKL-selejtezőre is.

Adrián Guľa vezetőedző első körben a Dila Goriról beszélt, amellyel a DAC csütörtökön találkozik a MOL Arénában, az Európa-konferencialiga-selejtezők első fordulójának első mérkőzésén.

„Ma már sok forrás áll rendelkezésre lenyomozni az ellenfelet, de mi ezeken túl élőben is felmértük őket. Elegendő időnk volt a felkészülésre, de úgyis az a fontos, hogyan fogunk teljesíteni a pályán. A játékosaink tudják, mire számítsanak. Nagyon kellemetlen ellenfér vár ránk” – vetítette előre Guľa, és szavaival Kalmár Zsolt csapatkapitány is egyetértett. „Most biztosan sokkal keményebb lesz az ellenfél, mint tavaly, amikor az első fordulóban egy kisebb csapat (a félprofi, északír Cliftonville – a szerk.) ellen mérkőztünk meg. Öt éve egy grúziai csapat ellen kezdtük az európai szerepelést, és akkor is nagyon nehéz dolgunk volt, a focijuk pedig azóta csak fejlődött.”

Nagy játékosmozgás

Ismét komolyabb játékosmozgás történt a dunaszerdahelyi labdarúgóklub háza táján, bár fontos leszögezni, hogy a sok távozó között mindössze egy kulcsjátékost (César Blackman) találni. Egyúttal biztosra vehető, hogy az érkezők névsora nem végleges, ahogy a távozóké sem. Utóbbiak listáját erősítheti az a Dominik Veselovský, aki nem került be a Dila Gori elleni meccskeretbe. A májustól mostanáig tartó időszakról Jan van Daele sportigazgató mesélt részletesebben, aki egyúttal kitért a klub céljaira is.

„Május végén kielemeztük, hogy a szezon során mi működött jól és mi nem. Három fontos dologra fókuszáltunk ekkor, Andzouana, Gavrics és Blackman szerződéshosszabbítására. Előbbi kettővel sikerült megegyezni, aminek nagyon örülünk. Ami Blackmant illeti, ő képes máshol tovább fejlődni, és mi is képesek vagyunk nélküle előrébb lépni. A szezon vége felé a sérülések és eltiltások miatti rotációk után gondjaink voltak a középpályán és a támadósorban is, ennek a problémának a kiküszöbölésére fókuszáltunk nyáron. Az a célunk, hogy stabilizáljuk a csapatot. Sokan azt mondják, hogy csak olyan játékosokat hoztunk, akikkel Guľa edző együtt dolgozott, de ez nem igaz. Olyan játékosokat igazoltunk, akikben bízunk, így Čermákot, Kašát és Trusát. Urblík és Vitális remek formában érkezett Győrből, Szolgai pedig végigjárta az utat, amit a fiataloknak szánunk. Dolgozunk azon, hogy további erősítések érkezzenek, még van rá hat hetünk. Mindenkitől plusz tíz százalékot várok a következő szezonban, magamtól is. Megvannak az álmaink és céljaink, és ha sikerül odatenni azt a tíz százalékot, akkor elérhetjük azt, amire mindenki vágyik.”

Krstovic maradhat

A sportigazgatót megkérdezték a gólfelelős Nikola Krstovic jövőjével kapcsolatban is, és szavai alapján úgy tűnik, a montenegrói támadó Dunaszerdahelyen tölti a hamarosan rajtoló szezont. „Krstoviccal márciusban szerződést hosszabbítottunk, és a menedzserével aprólékosan átvettük, hogy ez mivel jár, hogy mi az elképzelésünk. Nem az a célunk, hogy bárhova, bármilyen összegért eladjuk őt. Ha az érte érkező ajánlat logikus lesz, mint Schäfer eligazolásának esetében, aki a bundesligás Union Berlinbe jutott, azt meg kell fontolni. De jelenleg Krstovicnak jó fizetése van, keményen dolgozik és értékeli a helyzetet, amit megteremtettünk neki. Csak érdeklődők vannak, konkrétumok viszont nincsenek az eligazolásával kapcsolatban” – fogalmazott Jan Van Daele.

Amikor Guľát kérdezték azzal kapcsolatban, hogy milyen típusú játékosokra lenne még szükség a keretben, nem mondott konkrétumokat. „Edző vagyok, aki mindegyik csapatrészre szeretne játékost. A szezon végén, amikor sérülés miatt kidőlt Gavrics, nem volt megfelelő ember a pótlására. Az ilyen esetek megoldásán dolgozunk. Mindent megteszünk azért, hogy a DAC a jövőben még fontosabb tényező legyen”.

Kalmár ereje teljében

Kalmár Zsoltnak hektikus nyara volt, a bajnoki szezon végeztével egy rövid szünet után a magyar válogatottban volt jelenése, majd újabb rövid szünet után visszatért a DAC-hoz a felkészülésre. „Ez a két hét bőven elég volt nekem a pihenésre, mert szeretek focizni, szeretek edzeni. A múlt szezonban voltak jobb és rosszabb meccseim, de május végére össze tudtam rakni magam, és most készen állok, önbizalommal telve. Jól ki tudtam jönni a sérülésemből és már semmi akadálya, hogy újra topformában játsszak” – bizakodott Kalmár.

A Dila Gori elleni mérkőzés csütörtökön 19.30-kor kezdődik a MOL Arénában, a visszavágót jövő csütörtökön rendezik Georgiában. A bajnoki szezon július 29-én, tehát kilenc nappal a visszavágó után kezdődik a sárga-kékek számára, amikor a nagymihályiak otthonába látogatnak.

A Dila Gori mérkőzést az RTVS Šport élőben közvetíti, a játékvezető az ausztrál Jarred Gillett lesz.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?