A DAC nem tudta elrontani a Vasas stadionavatóját

DAC
Budapest |

A Vasas Birtalan Botond duplájával 2:0-ra legyőzte a DAC-ot a budapesti új Illovszky Rudolf-stadion nyitómérkőzésen. A dunaszerdahelyiek rengeteg helyzetet elpuskáztak.

Vida állt legközelebb a gólhoz

Egy pazar szurkolói élőkép és a Vasas-legenda, Raduly József kezdőrúgása után feszültek egymásnak a csapatok. A DAC azonnal magához ragadta a kezdeményezést, bő tíz perc elteltével Vida Kristopher 18 méterről a felső lécet találta el. Nem sokkal később Ronan került ziccerbe, de Rados nagyot védett. A hazaiak előtt egy komolyabb lehetőség adódott az első félidőben: Király Botond éles szögből leadott lövését azonban hárította Jedlička.

Bilenkij mindent kihagyott

A második félidőben is a DAC dominált, a csereként beállt Bilenkij egymaga eldönthette volna a mérkőzést, de az összes helyzetét elrontotta. A hajrában aztán a Vasas megnyerte a mérkőzést: a 78. percben Solymosi játékvezető 11-est ítélt a piros-kékeknek, a büntetőt Birtalan a kapu közepébe gurította. A 88. percben a támadó megduplázta góljainak számát, 20 méterről remekül tekert a bal sarokba, Jedlička hiába nyújtózott, nem érte el a labdát. A DAC irányította ugyan a mérkőzést, Kalmárék rengeteg helyzetet kidolgoztak, de gólt nem tudtak szerezni, míg a Vasas kiválóan élt az adódó lehetőségeivel és megnyerte a stadionavatót.

Galéria

„Jobban izgultam, mint egy Slovan meccs előtt”

A lefújás után Vida Máté, a DAC középpályása beszélt az érzéseiről:„Nem múltak el nyomtalanul a Vasasnál töltött évek, a meccs délelőttjén jobban izgultam, mint egy Slovan elleni rangadó előtt. Fantasztikus érzés volt ebben a vadonatúj stadionban pályára lépni. Sajnálom, hogy a sok helyzetből egyszer sem találtunk be.”

Peter Hyballa, a DAC vezetőedzője nem aggódik a helyzetkihasználás miatt: „Jó iramban kezdtük a mérkőzést, az első 20 percben három gólt is szerezhettünk volna, de nem volt szerencsénk. A folytatásban is többet támadtunk, kár, hogy a kapu előtt pontatlanok voltunk. Egy támadót még biztosan igazolunk, hogy eredményesebbek legyünk.”

A DAC csütörtökön már tétmérkőzést játszik, hazai pályán a lengyel Cracovia ellen az Európa-liga selejtezőjében.

Érdekes

Az Illovszky-stadion számokban

A stadion befogadóképessége: 5145 fő
A beruházás költsége: 8, 13 milliárd forint
A stadion legmagasabb pontja: 42 méter
Az építkezésnél felhasznált anyagok mennyisége: 3630 köbméter beton és 813 tonna acél
Szurkolói idézetek száma a falakon: 225 darab

Érdekes

Vasas FC - FC DAC 1904 2:0 (0:0)

Budapest, Illovszky Rudolf-stadion, 5000 néző, vezette: Solymosi (Berettyán, Horváth R.)

Vasas FC: Rados (46. Szmola, 69. Bősz) – Terbe (46. Viczián), Szilágyi (46. Tóth D.), Tóth B. (46. Hajdú), Lakatos (46. Gál) - Hinora, Kovács M. (82. Ferenczi), Daróczi (46. Szatmári), Rétyi (46. Tóth L.) – Balajti (46. Nagy Z.), Király (46. Birtalan)

DAC: Jedlička - Koštrna, Kružliak (70. Beskorovainyi), Šatka, Šimčák (46. Blackman) - Vida M. - Veselovský (46. Bilenkyi), Ronan (70. Bednár), Kalmár, Vida K. (70. Kun) – Divković (70. Švec)

Gólszerzők: Birtalan (78. - 11-esből, 88.).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?