A DAC-nak mindenképpen nyernie kell

Dunaszerdahely |

<p>A sereghajtó DAC ma (19.00) a hatodik helyen álló Senicát fogadja ideiglenes szenci otthonában a labdarúgó Fortuna Liga 7. fordulójában. A sárga-kékek fogadkoznak, hogy a zsinórban elvesztett öt bajnoki után megszerzik első győzelmüket.</p>

A mérkőzést a Szlovákia–Anglia angolok elleni vb-selejtező miatt rendezik a szokásostól eltérő napon, mert hétfőtől már a Kozák-legénység fog gyakorolni Szencen. A DAC 16 év után játszik csütörtökön élvonalbeli összecsapást, 2000 májusában odahaza 2:2-re végzett a szenci csapattal, a hazaiak mindkét gólját Radványi Miklós, a Myjava jelenlegi edzője lőtte. Ezzel az eredménnyel most nem elégednének meg a csallóköziek.

„Nagyon hosszú volt az út Nagymihályból, de már másnap több játékos szóhoz jutott a III. ligás fakóban, amely vezeti a tabellát. Legalább nőtt az önbizalmuk, egyébként a B csapatból kilencen rendszeresen velünk készülnek. Több futballistánk kisebb sérüléssel bajlódik, de bízom benne, hogy valamennyiükre számíthatok – mondta lapunknak Németh Krisztián, a DAC vezetőedzője. – Alaposan feltérképeztük az erdőhátiakat, tudjuk, mi vár ránk. Elszántan készülnek a játékosok, tisztában vannak vele, hogy mindenképpen nyernünk kell. Lesz néhány változás a kezdőcsapatban, bízom benne, hogy lelkes szurkolóink segítségével begyűjtjük a három pontot, és megkezdjük a felzárkózást a középmezőnyhöz.”

Kérdésünkre, hogy a rossz eredmények miatt nem érzi-e magát nyomás alatt, Németh Krisztián így felelt: „A DAC vezetőedzőedzője mindig is nyomás alatt van, ráadásul új csapatot építünk, amihez idő és türelem kell. A szerencsével is hadilábon állunk, hiszen rendre egygólos vereségeket szenvedünk. Meggyőződésem, hogy annak a rengeteg munkának és a befektetett energiának meg kell hoznia a gyümölcsét.”

Két vereséggel kezdte a Fortuna Ligát a megfiatalított senicai együttes (Slovan 0:1, Trenčín 0:3), de utána zsinórban háromszor győzött (Michalovce 2:0, Prešov 4:0, Zlaté Moravce 1:0), múlt szombaton viszont odahaza 1:0-ra kikapott a listavezető Podbrezovától. Miroslav Mentel szakvezető keretében sok a légiós, négy spanyol, három cseh, valamint egy-egy ukrán és kameruni játékos is a rendelkezésére áll. „Rázós meccs vár ránk, mert a DAC jóval nagyobb játékerőt képvisel, mint azt a helyezése mutatja. Remélem, nem jövünk haza üres kézzel” – olvasható Miroslav Mentel edző nyilatkozata a senicai honlapon.

A DAC vendéglátóként eddig nyolcszor játszott az erdőháti csapattal, háromszor nyert és ötször vereséget szenvedett. Az elmúlt szezonban viszont a dunaszerdahelyiek mindhárom alkalommal legyőzték a Senicát, otthon 2:0-ra és 3:1-re, idegenben pedig 3:2-re.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?