A DAC-nak adtak igazat

<p>Pozsony. Tizenhárom hónap után a Szlovák Labdarúgó-szövetség Döntőbírósága lezárta a Harsányi kontra DAC ügyet, és mindenben a klubnak adott igazat.</p>

ÚJ SZÓ-ÉRTESÜLÉS

A 26 esztendős Harsányi Zoltán tavaly januárban azért fordult a testülethez, mert a korábbi egyesülete héthavi fizetéssel adós neki. A határozat alapján a csatár a követelt bérének mindössze egyharmadát – értesüléseink szerint 10 800 eurót – kapja meg.

„Alig akartam elhinni, hogy a tárgyalások sokszori elnapolása után végül ilyen döntést hozott a szövetség döntőbírósága. Fél óra alatt lezavarták a tárgyalást, és mindenben a DAC-nak adtak igazat, pedig korábban semmilyen jel nem mutatott erre. Hallatlan, hogy még azt is jogosnak tartották, hogy a klub gyenge teljesítményemre hivatkozva fizetésemet 90 százalékkal csökkentette – mondta lapunknak Harsányi Zoltán, aki jelenleg az NB I-es újonc mezőkövesdi együttest erősíti. – A legutóbbi tárgyaláson Juraj Kuráň, a döntőbíróság első embere visszadobta Antal Barnabás DAC-alelnök írásbeli beszámolóját, amely szerint az említett időszakban a csapat 1800 játékpercéből csak 700 percet töltöttem pályán. Akkor a bíróság elnöke leszögezte, a teljesítménynek semmi köze a fizetéshez. Erre most Kuráň a saját táskájából húzta elő az említett jelentést, és a testület ez alapján hozta meg a végleges döntést, amely ellen nem lehet fellebbezni. Ez az eljárás felháborított, de így sem adom fel. Megvárom, amíg hivatalosan is megkapom a határozatot, aztán polgári bírósághoz vagy a Nemzetközi Labdarúgó-szövetséghez fordulok.”

Harsányit az is bosszantja, hogy mivel elvesztette a pert, neki kell állnia a 2200 eurós perköltséget és az ügyvédje bérét is. (sz. z.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?