A DAC egyre közelebb kerül a kieséshez

Dunaszerdahely |

<p>A számtalan helyzetet elpuskázó pozsonyi Slovan Milan Ivana góljával nyert Dunaszerdahelyen a labdarúgó Corgoň Liga 31. fordulójában, a DAC így egyre közelebb kerül a kieséshez.</p>

A mérkőzést immár hagyományosan fokozott biztonsági intézkedések előzték meg, de a szurkolói érdeklődés a szokásosnál kisebb volt – a pozsonyi vonattal alig ötven Slovan-drukker érkezett, s a hazaiakat sem hozza már úgy lázba a botrányoktól hangos DAC egy-egy meccse, mint régen, így csak 1975 néző látta a meccset.

Aki nem jött ki a stadionba, nem sokat veszített, egyik csapat sem játszott szemet gyönyörködtető futballt. Ahogy Novota János csapatkapitány még a meccs előtt kérte, a dunaszerdahelyieknél még a csatárok is védekeztek, de a DAC védelme csak tanácstalanul (s általában messziről) nézte, ahogy Sylvestr a 11. percben a felső lécre bombázott, a 28. percben Saláta és Had került helyzetbe, a 33. percben Saláta lövését védte Novota, a 38. percben pedig Sylvestr tiszta ziccerben a kapu fölé fejelt. A 44. percben viszont a vendégek nem tették meg még egyszer azt a szívességet, hogy kihagyják a helyzetet: Ivana lőtt Novota hálójába – 0:1.

A játék képe szünet után sem változott, s az 50. perc táján az addig türelmes hazai szurkolók is elkezdték kiabálni: „Ébresztő, ébresztő!“ A DAC számára azonban csak Sylvestr fegyelmezetlensége után csillant fel némi remény: a Slovan csatára egy sípszó után elrúgott labdáért megkapta második sárga lapját, létszámfölényben pedig a dunaszerdahelyiek mezőnyfölénybe is kerültek. Mindez azonban mit sem ért, mert helyzetet nem tudtak kidolgozni, ráadásul az emberelőnyt csak 12 percig élvezhették, mert a 76. percben Halimit is kiállították. A DAC légiósa nagyon nem értett egyet döntéssel, majdnem nekiugrott a játékvezetőnek, úgy kellett lefogni. A hátralévő percekben a Slovan még akár növelhette volna is az előnyét, de Dobrotka és Breznaník helyzetei kimaradtak.

A DAC helyzete így egyre aggasztóbb: előnye a kassai és a ligeti csapattal szemben már csak egy pont. Kurt Garger vezetőedző szerint csak az utolsó fordulóban dől el minden: „Zsolnán nagyon nehéz dolgunk lesz, így a zárófordulóban a nagyszombati Spartak ellen kell nyernünk, hogy kiharcoljuk a bentmaradást.“

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?