A csallóközi diákválogatott diadala

ÚJ SZÓ-ÉRTESÜLÉSNyitra/Dunaszerdahely. A csallóközi focistapalánták (1991.

ÚJ SZÓ-ÉRTESÜLÉS

Nyitra/Dunaszerdahely. A csallóközi focistapalánták (1991. január 1-je után született gyerekek) győzelmével ért véget a Zobor alatt a Nyugat-szlovákiai Labdarúgó-szövetség elnökének vándorserlegéért zajló teremtorna negyedik felvonása, melynek döntőjében hat területi szövetség diákválogatottja körmérkőzéses rendszerben találkozott. A Dunaszerdahelyi Területi Labdarúgó-szövetség kollektívája már a nagyszombati regionális döntőben nyújtott teljesítményével jelezte, hogy jó eséllyel pályázik az elsőségre. „Nagyszombatban veretlenül végeztünk az élen, Nyitrán pedig csak egy riválisunknak sikerült bennünket két vállra fektetni. Játéktudásban felülmúltuk ellenfeleinket, erősségünk a csatárjáték volt – hangzott Győri Zsoltnak, a győztes alakulat edzőjének gyorsmérlege. – Mi szereztük a legtöbb találatot, védenceink hat meccsen huszonöt gólt lőttek. Főleg a Hegedűs Balázs, Iván Dominik, Simon Dávid és Szabó András alkotta négyesünk volt elemében. A kvartett tagjai húsz gólt szereztek. Legeredményesebb futballistánkat, a bakai Hegedűs Balázst a torna legjobb mezőnyjátékosának választották. Tavaly harmadikok lettünk, idén először kerültünk tornaelsőként a krónikába. Büszke vagyok rá, hogy a kerületi szövetség elnöke, Ladislav Gádoši a díjátadáskor azt monda, hogy megérdemelten nyertük a tornát.”

Megtudtuk, hosszabb folyamat előzte meg a legjobbak kiválasztását. „Rendre ott vagyok a diákbajnokság mérkőzésein. Konzultálok az edzőkkel, akik figyelmünkbe ajánlják, rendelkezésünkre bocsátják a vidéki csapatok legjobbjait. A szövetség költségvetéséből futja a közös gyakorlásokra. A nyitrai finálét megelőzően hatszor találkoztunk, gyakoroltuk a játékelemeket, csiszoltuk az összjátékot a nyárasdi sportcsarnokban. Együttesünk több tagja már tavaly is csapattag volt. A szülők szerepét is kiemelném, ők törődnek az utaztatással a gyakorlásokra. Ahogy az eredményeink is bizonyítják, sok a tehetség a Csallóközben, érdemes rájuk odafigyelni, komolyan foglalkozni velük” – zárta értékelését az egykori gólerős csatár, aki már hosszabb ideje edzőként kamatoztatja tapasztalatait. Az érsekújváriak és a lévaiak erejéből ezúttal csak egy-egy döntetlenre futotta.(ái)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?