A búcsúzó Kalmár Zsolt nélkül utazik Rózsahegyre a DAC

kalmár

A DAC labdarúgócsapata Rózsahegyen lép pályára a Niké Liga 3. fordulójának szombat délutáni (18.00) mérkőzésén. Pénteken egy klublegendával szegényebbek lettek a sárga-kékek, Kalmár Zsolt ugyanis Fehérvárra igazolt.

A DAC a nagymihályiak elleni gól nélküli szezonrajt és a kassaiak elleni magabiztos, 5:2-es győzelem után Rózsahegyre látogat a Niké Liga 3. fordulójában. Az első két bajnokin Kalmár Zsolt, a sárga-kékek csapatkapitánya mindössze 10, illetve 20 percnyi játéklehetőséget kapott csereként, míg a Dila Gori elleni EKL-selejtezők során kezdőként 70, illetve 80 percig volt a pályán.

Távozik a kapitány

Az elmúlt hetekben felerősödtek a pletykák, miszerint Adrián Guľa vezetőedző és a magyar válogatott középpályás viszonya nem felhőtlen, de Világi Oszkár klubtulajdonos csak annyit közölt a klub hivatalos oldalának adott nyilatkozatában, hogy a felek belátták, nem működik tovább az együttműködés. Világi nyilatkozatát változtatás nélkül közöljük:

„Vannak dolgok az életben, amik nem úgy alakulnak, ahogy a történet szereplői szeretnék. Ilyen a mi esetünk is Zsoltival. A klub az elmúlt években végig mellette állt, a nehéz időszakokban is, és minden támogatást megadott, hogy újra visszatérhessen a pályára. Az utóbbi hónapok azt mutatták, hogy bár mindketten szeretnénk folytatni az együttműködést, de végül mindkét félnek be kellett látnia, hogy együtt ez már nem megy. Hosszas beszélgetések után úgy döntöttünk, hogy a klub engedélyezi Zsolt távozását a Fehérvár FC-hez. Nem volt ez egy egyszerű döntés, de beláttuk, hogy a klubnak és Zsoltinak is ez a legjobb megoldás. További karrierjéhez jó egészséget és sok sikert kívánunk. Zsolt a klub történetének része marad, és biztos vagyok benne, hogy a jövőben még találkozhatnak útjaink. A szurkolóinknak szeretném üzenni, akiknek fontos a DAC jövője és akik szintén csalódottak Zsolti távozása miatt: sok nehéz pillanatunk volt, de visszatekintve az elmúlt évekre láthatjuk, hogy a klub egyre erősebb, sikeresebb, és haladunk a céljaink felé. Nem lesz ez másképp ebben a szezonban sem.”

„Nehéz a távozás”

Kalmár Zsolt utolsó DAC-os nyilatkozatában hangsúlyozta, hogy a búcsú ellenére otthonaként tekint Dunaszerdahelyre. „Sok sikeres év után új kihívást kerestem az életemben és a pályafutásomban, örülök, hogy a klub támogatott ebben. Rendkívül nehéz a távozás, a DAC volt az otthonom, csodálatos éveket éltem itt át. Mindig szeretettel fogok emlékezni az egész klubra és a szurkolókra. Remélem, hogy találkozunk majd a válogatott mérkőzésein” – idézi őt a klub hivatalos oldala. A Fehérvárnak adott bemutatkozó nyilatkozatában a középpályás elmondta, hogy a szlováknál erősebb bajnokságba igazolt és családjával együtt Székesfehérvárra költözik.

Kalmár 2017 augusztusában az RB Leipzigtől előbb kölcsönbe, majd végleg Dunaszerdahelyre igazolt. A bajnokságban 121 mérkőzésen 43 gólt szerzett, minden sorozatot figyelembe véve pedig 148 találkozón 48 találatig jutott. Ő a DAC élvonalbeli történetének második legjobb góllövője.

Büntetés a molinóért

A rózsahegyiek 3:1-re kikaptak Zsolnán az 1. fordulóban, egy héttel később viszont hazai pályán javítottak a szakolcaiak ellen (2:1). A liptói csapat mindkét mérkőzésén gólt szerzett Domonkos Kristóf, a csapat dunaszerdahelyi nevelésű középpályása.

A DAC tavaly mindkét alkalommal 1:0-ra győzte le a rózsahegyieket: az első mérkőzést Nebyla, a másodikat Krstovic döntötte el, aki azzal a találatával az alsóházi rájátszásba küldte a liptóiakat.

A dunaszerdahelyi szurkolóknak ezentúl óvatosabban kell molinókat alkotniuk, miután a Szlovák Labdarúgó-szövetség Fegyelmi Bizottsága egymeccses feltételes szektorbezárásra büntette a klubot. A B-közép a kassaiak elleni hazai bajnoki előtti koreográfiája a Simpson család egyik figuráját ábrázolja, amint piros festékkel átfújja a Košice helységnévtáblát. A felfüggesztés 2023 végéig marad érvényben, a klubnak a molinó provokatív jellege, valamint pirotechnikai eszközök használata miatt 1500 eurós büntetést is kellett fizetnie.

A rózsahegyi találkozót a Voyo élőben közvetíti, a játékvezető Kružliak lesz.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?