A bronzért játszhatnak a címvédő komáromiak

komáromi röpisek

A férfiröplabda-extraliga elődöntőjének negyedik mérkőzésén a komáromi Rieker UJS csapata szombaton 3:0-ra kikapott a VK Mirad UNIPO Prešov együttesétől Eperjesen, így az egyik fél harmadik győzelméig tartó sorozatot 3:1 arányban az eperjesiek nyerték, és jutottak a bajnokság döntőjébe, ahol a pozsonyi VKP-val mérik össze erejüket.

Az első szettet koncentráltan és jól kezdték a komáromiak. A játékrész közepéig jól szerváltak, támadtak és védekeztek, 2-3 ponttal vezettek. Az előnyt azonban gyorsan leadták, a hazaiak 15:15-re egyenlítettek. 23:20 után a Duna-partiak hatékony játékkal még fordítani tudtak (23:24), így szettlabdájuk is volt, de a következő 4 pontból csak egyet szereztek, a hazaiak pedig hármat, és 27:25-tel zártak – 1:0.

A második játszmában a keletiek gyorsan 4 pont előnyt szereztek, ami a szett végéig csak egyre nagyobb lett, a komáromiak nem tudtak igazán magukra találni. Minden játékelemben visszaestek, sokasodtak a ki nem kényszerített hibák is. A szett 25:13-mal, osztálykülönbséggel zárult – 2:0.

Az eperjesiek fölénye a folytatásban is megmaradt. Az utolsó játékrészben már egyszer sem vezetett a címvédő, bár a játszma végén még szépítettek az eredményen Százvaiék – 25:20, 3:0.

Az első játszma döntötte el a meccset, a kihasználatlan szettlabdával. Utána rendkívül pontatlanul játszottunk. Túl magasak voltak a feladásaink, amivel nem lehetünk sikeresek az extraligában. Ettől függetlenül a körülmények iseretében nincs miért szégyenkeznünk, az első három meccsen jó teljesíményt nyújtottunk – utalt a sérültekre Gabriel Chochoľak, a komáromiak vezetőedzője.

Figyelemre méltó, hogy az alapszakasz két legjobb csapata, a Myjava és komáromi UJS Rieker nem jutott a döntőbe, amelyet az eperjesiek vívnak majd a pozsonyi VKP-val. A komáromiak a 3. helyért mérkőznek az egyik fél harmadik győzelméig, a sorozatok szombaton kezdődnek. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?