A brazil csillag ismét villogott

Ronaldo nagy napját hozta a spanyol bajnokság 24. fordulója. A Fenomén végre titulusaihoz méltó teljesítményt nyújtott, aki ezt a kilencven percet látta, nem kételkedik abban, hogy abrazil világklasszis kiheverte minden korábbi sérülését.

Owen ismét csillogottFotó: Reuter A Real Madrid félgőzzel is simán győzött 5-1-re a baszk Alavés otthonában, s ebben Ronaldónak jutott a főszerep. A Madrid Hierro és Figo nélkül, de így is világsztárok sorával lépett pályára. A 12. percig kellett várni csak az első gólra, Ronaldo kicselezte az előtte behátráló védőt, s a hosszú sarokba lőtt. Raúl még az első félidőben növelte az előnyt, majd a második játékrészben a brazil még két, a duplájával a klubtörténet negyedik legeredményesebb játékosává előrelépő alkalmi csapatkapitány további egy gólt lőtt. Az alavés 0-3-nál szépített, de mielőtt nagyon belelkesedett volna, Ronaldo megint háromgólosra növelte a különbséget. A Fenomén már 13. bajnoki góljánál jár, ebből ötöt az Alavésnak szerzett - 2002. október 6-án éppen a vitóriai együttes ellen mutatkozott be a Real Madrid színeiben. Akkor két, most három gólt lőtt Dutruel kapusnak. A világ egyik leggólveszélyesebb támadójának pályafutásában mérföldkő a szombati találkozó is, legutóbb bajnoki mérkőzésen 1998. február 15-én a Serie A-ban, a San Siróban, az Internazionale tagjaként, a Lecce ellen szerzett mesterhármast. Idegenben még regebben, 1997. április 13-án, az Atlético Madrid ellen talált 90 perc alatt háromszor is a kapuba.

Németországban a tavaszi idény eddigi legeredményesebb két csapata találkozott Cottbusban. Michael Ballack két találatával szinte egymaga megnyerte a mecscset, a Löw Zsoltot végig a soraiban tudó Energie nem tudott komolyabb ellenállást kifejteni. Több izgalmat okozott az Oliver Kahnnal kapcsolatos pletyka, több német bulvárlap is témájának választotta, hogy a világ legjobb kapusa magánéletbeli válságban van, miután beleszeretett egy 21 éves bárhölgybe. Kahn nem tagadta az esetet - nem is nagyon tagadhatta, miután nemrégiben Monte-Carlóban is lefényképezték új kedvesével -, de megjegyezte, Simonéval, március közepére szülni kiírt feleségével megbeszélték az ügyet. Maradva a tényleges futballeseményeknél, a sorozatban másodszor nyerő bayer leverkusen simán 3-0-ra megverte a még mindig ötödik, ám tavasszal még nyeretlen Werder Brement, Lisztes Krisztián csak az első félidőben játszott.

Angliában Németh Szilárd együttese, a Middlesbrough hátrányból kiegyenlítve 1-1-re végzett a Bajnokok Ligája selejtezőjében való indulásra hajtó Everton ellen. A Boro gólját szerző brazil Juninho sérüléséből felépülve most játszott először világbajnoki címnyerése óta. A nap mérkőzését a cardiffi Ligakupa-döntő jelentette. A korábban hatszoros győztes Liverpool és a mindössze egyszeres első Manchester United csatája előtt a fogadóirodák a ,,vörös ördögöket" tartották esélyesebbnek, alkalmasint nem számítva arra, hogy Alex Ferguson csapata nem a Juventus elleni idegenbeli, hanem az Arsenal elleni hazai formáját idézi. A találkozó első gólját Steven Gerard a 39. percben 19 méteres lövéssel szerezte meg, labdája David Beckham lábán felpörögve hullott be Barthez kapujának bal oldalába. A második találatot Michael Owen lőtte, kihasználva, hogy a meccs hajrájában már a Man United középső védői is rohamoztak. Érdekes, hogy a mezőny két legjobbja a két kapus volt, a francia világ- és Európa-bajnoknak is akadt két pazar mutatványa, de a korábban sokszor bírált és éppen a két csapat e szezonbeli első (bajnoki) mérkőzésén elkövetett hibái miatt az első csapatból kikerült, lengyel Jerzy Dudek pedig egyenesen fantasztikusan védett. Elsősorban az ő, valamint az előtte romboló Henchoz érdeme, hogy a Liverpool 2001 februárja után ismét, a Gérard Houllier-érában immár másodszor megnyerte a harmadik számú angol klubtrófeát.

Anglia, 29. forduló. Newcastle United-Chelsea 2-1 (Hasselbaink 31. - öngól, Bernard 53., ill. Lampard 37.), Blackburn Rovers-Manchester City 1-0 (Dunn 13.), Fulham-Sunderland 1-0 (Saha 85.), Middlesbrough-Everton 1-1 (Juninho 74., ill. Watson 23.), Southampton-West Bromwich Albion 1-0 (Beattie 8.), West Ham United-Tottenham 2-0 (L. Ferdinand 31., Carrick 47.), Arsenal-Charlton 2-0 (Jeffers 26., Pires 45.)

Ligakupa-döntő. Liverpool-Manchester United 1-0 (Gerrard 39.., Owen 86.)

Németország, 23. forduló. Energie Cottbus-Bayern München 0-2 (Ballack 33., 58.), Bayer Leverkusen-Werder Bremen 3-0 (Bierofka 11., Schoof 50., Juan 61.), VfL Bochum-Hannover 1-2 (Christiansen 63., ill. Vinicius 6., Bobic 37.), Borussia Dortmund-Hansa Rostock 2-0 (Dédé 42., Madouni 82.), Nürnberg-Wolfsburg 1-1 (Müller 25., 11-esből, ill. T. Maric 90.), Mönchengladbach-Schalke 04 2-2 (Kluge 57., Demo 69., ill. Waldoch 26., Hajto 65.), 1860 München-Kaiserslautern 0-0,

Olaszország, 23. forduló. Milan-Atalanta 3-3 (F. Inzaghi 34., 79., Tomasson 70., ill Maldini 1. - öngól, Rossini 29., 30.), Brescia-Bologna 0-0, Piacenza-Como 0-1 (Amoruso 6.), Roma-Empoli 3-1 (Totti 31., Montella 49., 68., ill. Di Natale 11.), Perugia-Lazio 2-2 (Zé Maria 13. - 11-esből, Grosso 42., ill. Cotrradi 16., Negro 85.), Parma-Modena 1-1 (Adriano 26., ill. Scoponi 29.), Chievo-Torino 3-2 (Pellissier 27., Cossato 59., D'Anna 61., ill. Sommese 16., Donati 38.), Reggina-Udinese 3-2 (Bonazzoli 3., Di Michéle 10., Cozza 65. - 11-esből, ill. Pizarro 10. - 11-esből, Iaquinta 45 ). A Juventus-Internazionale rangadó lapzártánk után ért véget.

Spanyolország, 24. forduló. Espanyol-Mallorca 2-0 (Tamudo 31., Óscar 45.), Athletic Bilbao-Recreativo 2-3 (Del Horno 58., Esquero 76., ill. Benítez 6., Quique Romero 12., Xisco 19.), Alavés-Real Madrid 1-5 (Iván Alonso 76., ill. Ronaldo 12., 66., 77., Raúl 36., 82.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?