A bírók is Kanada sikerét akarták

Toronto |

<p>A házigazda megvédte címét a jégkorong-világkupán. A döntő második mérkőzésén Kanada 2:1-re nyert Európa ellen, ezzel 2:0-ra győzött a sorozatban.</p>

58 percig a nyolc, a tornán önálló csapattal nem szereplő nemzetből álló európai válogatott vezetett a péntek hajnali mérkőzésen, ezért Hossáék óriási csalódásként élték meg, hogy Kanada végül fordított, így nem kerül sor a harmadik találkozóra. „Megérdemeltük volna a sorsdöntő meccset. Nagyszerű munka volt! Büszke vagyok rátok. Gratulálok Kanadának, de a bíróknak piros lap jár” – osztotta meg véleményét a nyilvánossággal egy közösségi oldalon Marián Gáborík, a hat szlovák hokis egyike, aki sérülése miatt nem léphetett jégre a döntőben.

A bírók ugyanis – amellett, hogy nem adtak meg egy egyértelmű büntetőt Európa javára – a hajrában egy erősen kérdéses kiállítással segítették meg Kanadát, amit Bergeron ki is használt az egyenlítésre. „Nem akarok a játékvezetőkről elmélkedni, de Kopitar két perce... A meccsen több ilyen szituáció is volt, amikor nem büntettek, a hajrábeli kiállítás viszont kulcsmomentum volt. Nagyon fájdalmas az utolsó percek történéseire visszagondolni – próbálta visszafogni felháborodását Ralph Krueger, az európai csapat edzője. – Másrészt azt kell elsősorban nézni, milyen remek teljesítményt nyújtottunk a torna egészében. Remekül játszottunk, feje tetejére állítottuk a papírformát, senki sem várta, hogy döntőbe jutunk.”

Az európaiak gólját szerző Zdeno Chára is pozitívan értékelte a Világkupát. „Azzal utaztunk Torontóba, hogy olyan élményeket akarunk szerezni, amelyekre szívesen fogunk visszaemlékezni. Ez sikerült. Még soha nem éltem meg, hogy ennyire gyorsan valódi csapattá kovácsolódjon össze egy nyolc országból kiválogatott társaság” – jegyezte meg Chára.

(SITA, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?