A Barcelona elnöke döntéseket ígért, Piqué változtatásokat sürgetett

messi

A következő napokra ígért döntéseket és magyarázatot Josep Maria Bartomeu, az FC Barcelona elnöke az után, hogy a katalán csapat megsemmisítő, 8-2-es vereséget szenvedett a Bayern Münchentől a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjében.

"Ez egy nagyon nehéz éjszaka, a vereséget nagyon nehéz elviselniük a szurkolóknak és a játékosoknak is" - kezdte értékelését a pénteki, lisszaboni zárt kapus találkozó után.

A klubvezető úgy fogalmazott, hogy a Barcelona nem futballozott a saját szintjén, katasztrófának nevezte a mutatott teljesítményt, és - jobb híján - azt mondta: "felejtsük ezt el".

"A következő napokban magyarázattal szolgálunk és bejelentünk döntéseket. Ezek közül néhányat már korábban, a Bajnokok Ligája újrakezdése előtt meghoztunk, de ezekről most még nem beszélünk. Ez nem megfelelő nap arra, hogy bejelentsünk változtatásokat, most bocsánatot kell kérnünk a klub pártoló tagjaitól" - nyilatkozott Bartomeu.

Gerard Piqué, a csapat meghatározó játékosa minden szinten változtatást sürgetett. Szörnyűnek és a klub számára károsnak nevezte a mérkőzést, az általuk nyújtott produkció - az európai porondon elszenvedett legsúlyosabb vereségük - miatt pedig szégyenről beszélt a Movistar spanyol csatornának nyilatkozva.

"Szörnyű, ami történt, remélem, valami értelme legalább lesz, az, hogy mindannyian elgondolkodunk. A klubnak szüksége van változtatásokra, és nemcsak a játékosok meg az edző szintjéről beszélek, hanem strukturális változtatásokról. Senki sem nélkülözhetetlen. Vérfrissítésre van szükség a dinamika megváltoztatásához. Ha kell, én leszek az első, aki elmegy" - mondta csalódottan.

Emlékeztetett rá, hogy több rossz eredménybe is belefutottak az elmúlt időszakban, ez is jelzi, hogy nem jó úton járnak.

"Edzők és játékosok váltják egymást, de már évek óta nem vagyunk versenyképesek az európai porondon" - tette hozzá.

A tréner Quique Setién egyetértett Piqué néhány kijelentésével, arról azonban nem kívánt nyilatkozni, hogy folytatja-e a munkáját a csapat élén. Mint megjegyezte, minden részletbe nem is kíván belemenni, mivel még csak fél éve van a Barcelonánál, ugyanakkor ő is hatalmas csalódottságról beszélt, és minden érintettet következtetések levonására buzdította.

"A Barca olyan nagyszerű klub, hogy ez (a súlyos vereség) nagy kárt okoz, és nyilvánvalóan bizonyos dolgok változtatásra szorulnak. Az igazság az, hogy ez egy borzasztóan fájdalmas vereség" - hangsúlyozta.
 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?