A bajnokságban is javítani készül a DAC

dac

A DAC labdarúgócsapata a szezonban még nyeretlen nagymihályiakat fogadja szombaton (15.30) a MOL Arénában.

A DAC a legutóbbi fordulóban korán emberhátránya került és végül 5:1-es vereséget szenvedett Zsolnán, így a hetedik helyre csúszott a tabellán.

A csallóköziek hétközben kupameccset játszottak a távoli Szinnán, ahol szintén megbotránkoztatták szurkolóiakat egy nyolcadik másodpercben kapott góllal, de fél óra elteltével összekapták magukat és végül magabiztosan, 6:1-re győztek a III. ligás ellenfél otthonában.

A dunaszerdahelyiek a pénteki sorsoláson megkapták következő ellenfelüket a Slovnaft Cupban – a nyolcaddöntőben a II. ligában sereghajtó iglóiak otthonába utaznak. A nyolcaddöntők hivatalos játéknapja november 8-a, de az iglóiak közlése alapján a mérkőzésre a DAC kérése nyomán egy nappal korábban, 7-én kerül sor.

Visszatérve a Niké Ligához, a dunaszerdahelyiek a még nyeretlen nagymihályiakat fogadják a MOL Arénában. A zempléniek eddigi tíz mérkőzésükből hatszor kikaptak és négyszer döntetleneztek – egyik pontjukat épp a DAC ellen szerezték, a bajnokság nyitófordulójában.

Azóta edzőváltáson is átestek a keletiek, Marek Petruš helyét Peter Struhár vette át. A keret több tagjának van dunaszerdahelyi múltja, Száraz, Žofčák és Bednár korábban már szerepelt sárga-kék mezben, valamint Bahi a nyáron Somorjáról igazolt keletre.

Bár a nagymihályiak első bajnoki győzelme továbbra is várat magára, a csapat javuló tendenciát mutat, az utóbbi három fordulóban mindegyik alkalommal döntetleneztek, közben pedig a kupában 4:1-re verték az érsekújváriakat és bejutottak a legjobb 16 közé.

A dunaszerdahelyi vezetőség – valószínűleg számolva a zsolnai fiaskó negatív következményeivel – akciót hirdetett, melynek értelmében minden bérletes szurkoló egy ingyenjegyet kap a szombati mérkőzésre. Ehhez mindössze egy regisztráció (vagy bejelentkezés) szükséges a DAC Fanportálon a találkozó kezdetéig. A vezetőség emellett tisztázott egy fontos kérdést is a hét folyamán, mivel Gleb Platov sportigazgató a csakfoci.hu-nak adott interjújában leszögezte, bíznak Adrián Guľa vezetőedzőben és alaptalanok a Sztanyiszlav Csercseszov érkezéséről szóló pletykák.

A mérkőzést a Voyo élőben közvetíti, a játékvezető Dohál lesz.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?