A bajnoki végén fellélegezhett

Pozsony. A taktika, az edzői elképzelés jó volt, a megvalósítás nem sikerült – röviden így összegezhető a kassaiak vasárnap délelőtti ligeti vendégjátéka. „Számoltunk azzal, hogy a csütörtöki kupadöntő fáradalmai és a zsolnaiak szombati pontvesztése nyomokat hagy az Artmedia játékosain. Ez a számításom bejött.

Pozsony. A taktika, az edzői elképzelés jó volt, a megvalósítás nem sikerült – röviden így összegezhető a kassaiak vasárnap délelőtti ligeti vendégjátéka. „Számoltunk azzal, hogy a csütörtöki kupadöntő fáradalmai és a zsolnaiak szombati pontvesztése nyomokat hagy az Artmedia játékosain. Ez a számításom bejött. Erre épült a taktika. Ezért akartuk meglepni a hazaiakat. Az első félidőben szinte végig jól játszottunk, csak a befejezéssel volt baj” – dicsérte védenceit Ján Kozák, a kassaiak vezetőedzője.

És valóban jól működött a kelet-szlovákiaiak gépezete. Köny?nyedén adogattak, mindig találtak üres embert, és gyakran veszélyeztettek. Gólgyárosuk, Novák már a negyedik percben egyedül tört kapura, de mellé durrantott, nem sokkal később az irányító Matics távoli lökete a felső lécet súrolta, majd ugyanő célzott kapura, és a lepattant labda alig ment fölé. A félidő derekán Novák lövését védte Kamenár. Csak a félidő hajrájában talált magára az Artmedia, addig kapusa mutatott a legtöbbet. A Halenárt helyettesítő Pospěch nem jelentett veszélyt a kassai kapura, középpályás sora meg mintha nem is létezett volna az Artmediának, Clebert már a 30. percben lecserélte Weiss edző, mert a brazil szinte minden labdát elrontott. „Mindhárom csereember, aki szóhoz jutott (a balhátvéd Mráz volt – a szerző megj.) tud jobban is futballozni. Nyertünk, ezért nem kívánok senkit bírálni” – intézte el csapata üresjáratát Vladimír Weiss, az Artmedia vezetőedzője, de rögtön hozzátette: „Három aranyat érő pontot szereztünk. Miután a zsolnaiak nem nyertek, megint akartunk és kellett is nyernünk. A hét fáradalmaival együtt nehéz volt felpörögni. Az első félidőben a kassaiak uralták a mezőnyt, kiválóan irányított Matics, és örülhetünk, hogy Novák otthon felejtette góllövő cipőjét. A második félidőben már kidomborodott tapasztalatunk.” A vendéglátók szakvezetője azt is jelezte: fellélegeztek a bajnoki után, hiszen megszerezték a három pontot, és már hattal vezetnek a táblázaton az otthon betliző zsolnaiak előtt.

Sokkal nehezebb volt elviselnie a vereséget a kassaiak vezetőedzőjének, aki ezúttal szokatlanul nyugodtan mérlegelt: „Szü?net után már kevesebb helyzetünk akadt, kidomborodott az ellenfél nagyobb játéktudása. Türelmesen várta a hibánkat, s az meg is érkezett. Ismét rögzített pontrúgás után kaptunk gólt, pedig tudtuk, hogy mindegyik veszélyes lehet. Csalódott vagyok, mert nyerni jöttünk Pozsonyba” – hallottuk Ján Kozáktól.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?