90 percen át koncentrálni

<p>Ma 18.20-kor a jó formában lévő Slovanhoz látogat a DAC labdarúgócsapata a Fortuna Liga 14. fordulójában.</p>

A dunaszerdahelyiek hosszú idegenbeli sorozatának utolsó állomása következik ma Pozsonyban. A Slovan elleni lesz zsinórban az ötödik bajnokijuk, amikor vendégként lépnek pályára a Fortuna Ligában, és az ezeken a meccseken elért mérlegen (1 győzelem, 1 döntetlen és 2 vereség) javítani szeretnének. „A Slovan nagyon elkapta a fonalat az utóbbi fordulókban, csak akkor fogjuk tudni őket megszorongatni, ha kilencven percen keresztül fegyelmezettek leszünk és koncentrálunk, amivel mostanság gondjaink voltak, mint a nagyszombatiak elleni 2:0-s vereség során” – nyilatkozta lapunknak Németh Krisztián, a DAC sportigazgatója.

A fővárosiak öt meccs óta veretlenek, utóbbi négy találkozójukat pedig megnyerték (2:0 Myjava, 2:0 Zlaté Moravce, 3:1 Podbrezová, 2:1 Michalovce, 0:0 Trenčín). „Védekezésben nagyon oda kell figyelnünk, elöl pedig effektívnek kell lennünk. A Slovannak szinte minden poszton kitűnő egyéniségei vannak, ezért csapatként kell kiemelkedőt nyújtanunk” – tette hozzá Németh Krisztián.

A DAC sportigazgatója szerint nem fog különösebb szerepet játszani a mai derbin, hogy a vendéglátók hét közben egy húzós kupameccset játszottak Nyitrán (3:2-re győztek). Hasonlóan vélekedik erről Saláta Kornél, a Slovan védője is. „Nehéz talajú, nagyon puha pályán fociztunk, ami sokat kivett belőlünk. De ezért is a további napokban a regenerációra helyeztük a hangsúlyt, így nem lehet gond a DAC ellen – mondta az Új Szónak a sárga-kékeknél is megfordult válogatott hátvéd. – Jó a hangulat a csapatban, az eredmények és a jó játék miatt is. És annak is örülünk, hogy a dunaszerdahelyiekkel sok szurkoló fog jönni.”

Saláta azonban a pályán biztosan nem fog találkozni barátjával, az eltiltását töltő Szarka Ákossal. „Elég sokszor kerültünk szembe az utóbbi időben. Egyrészt örülök, hogy nem fog játszani, mert erős volt a fejpárbajokban, másrészt a helyére valószínűleg egy gyors játékos fog kerülni” – vélekedett Saláta. S hogy kire hárulhat a feladat a DAC-nál, hogy a Maric edző által is hiányolt Szarkát pótolja? „Róbert Polievka egy nagyon tehetséges focista, bízunk benne, de akár Pavol Jurčo is szóhoz juthat” – szögezte le Németh Krisztián, hozzátéve, a sárga-kékeknél Turňa sérülés miatt nem játszhat.

A két csapat legutóbbi pozsonyi mérkőzésén dunaszerdahelyi győzelem született, a három pontot érő találatot Peter Štepanovský szerezte a márciusi derbin. A mostani találkozót élőben közvetíti a Dajto tévé, a meccs játékvezetője Dušan Sedlák lesz.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?