53. Medves-kupa Tajtiban

Vecseklő

Szombaton egy délutánra visszaköltözik a futball Tajtiba, ugyanis a medvesaljai faluban rendezik (kezdés 12.00) az 53. Medves-kupa kispályás tornát.

Ez az évenként ismétlődő mérkőzéssorozat élteti a legnépszerűbb sportágat a térségben, kimúlásának figyelmeztető, de még életképes jele. Állandó résztvevői öt érintett település: Medveshidegkút, Óbást, Újbást/Egyházasbást, Vecseklő és Tajti. Megszakítás nélkül 1972 óta megrendezik a kupát, a résztvevők váltakozva látják vendégül a többieket. Szomorú valóság, hogy ezekben a falukban már nincs egyetlen futballcsapat sem, amelyik szervezett bajnokságban játszana.

„A falunappal összekapcsolva focizunk – tájékoztatta lapunkat Básti Róbert főszervező, Tajti polgármestere, aki 2000 és 2013 között aktívan tevékenykedett az akkori helyi sportéletben. – Igyekeztünk összehozni mindent, három hete készülünk, kapukat szereztünk, kézilabdapályát jelöltünk ki a még meglévő futballpályán. Mert 2018 óta már csak kispályás foci van a tornán, alkalmi csapatokkal, olyanokat szerepeltetve, akiknek van kötődésük egy-egy faluhoz. Elsősorban szórakozás, nem véres harc várható a mérkőzéseken, annak a hagyománynak a méltó folytatása, amit elődeink raktak le évtizedekkel ezelőtt. Elárulom, hogy első mérkőzésünk kezdőrúgását a 79 éves Básti Sándor végzi el, aki a legelső tornán, 1972-ben futballozott csapatunkban. Ami az erőviszonyokat illeti, várhatóan folytatódik Vecseklő sikersorozata, amely 2020 óta tart. S bár tavaly már csak gólkülönbséggel lett első Újbást/Egyházasbást előtt, idén is várhatóan hangadó lesz, hiszen Ajnácskőn futballozó játékosai is pályára lépnek. De lesz ebbe beleszólásuk a újbástiaknak/egyházasbástiak, akik ismét fiatal csapattal érkeznek. Tavaly negyedikek voltunk, Vecseklő előtt utoljára, 2019-ben mi nyertük a kupát, idén nem várható ilyen kiugró szereplés, de házigazdaként mindképpen szeretnénk helytállni, mind vendéglátásban, mind a pályán.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?