3D-íjászat: világnagyságok Rimaszombatban

3d íjászat

Vorau (Ausztria) és Kóspallag (Magyarország) után Rimaszombatban zajlik szombaton (kezdés: 9,00 és 12.30) a 3D íjászok idei Európa-kupa-sorozatának harmadik, utolsó viadala.

Lévay Tibor főszervező, a helyi Bástya-klub vezetője lapunknak elmondta, hogy a lehető legerősebb mezőny gyűlik össze a Majális-erdőben. Az indulók legalább egynegyede világ- vagy Európa-bajnokként érkezik a gömöri városba.

„Hat ország képviselteti magát, Ausztria sajnos lemondta a részvételt, pedig a hónap elején 100 szlovákiai versenyző rajtolt náluk a moosburgi világbajnokságon – sajnálkozott a vendéglátó, aki jelezte, mivel csak két pálya vár az indulókra, így limitált a létszám, mintegy 130 versenyző várható. – Eljön Vánky Iván, a HDH-IAA világszövetség magyar elnöke is. Nagy csaták várhatók, hiszen aki nem volt dobogós a minapi vb-n, az oda próbál feljutni, a dobogó tetejéről leszorultak a legjobbak akarnak lenni, a friss világbajnokoknak pedig illő helytállni. Tehát nagy kihívás vár mindannyiukra, ami még érdekesebbé teszi az Ek-viadalt.”

Az Ek-sorozat érdekessége, hogy mindhárom verseny egyedülálló, nincs összetett sorrend. Három egyedi viadalt lehet csak megnyerni. De van egy kapocs, ami mégis összefogja az idei versenyeket: mindhárom helyen olyan (emlék)érmet kapnak az íjászok, amelyek összeillesztésével egy kép tárul eléjük. Ennek az utolsó részét vihetik haza Rimaszombatból.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?