2005 óta a Pingvinek lehetnek az elsők, akik megvédik bajnoki címüket az NHL-ben

<p>A fizetési plafon 2005-ös bevezetése óta a Pingvinek lehetnek az elsők, akik megvédik bajnoki címüket a jégkorong NHL-ben: a Nashville elleni nagydöntőjük kedd hajnalban (2.00) kezdődik.</p>

A statisztikusok már így is feljegyezhettek egy érdekességet a noteszbe: az NHL történetében először két amerikai születésű edző gyürkőzik neki a Stanley-kupa döntőjének. Ráadásul akár a pittsburghi Mike Sullivan, akár a nashville-i Peter Laviolette győz, a második sikere lesz, ez nem sikerült még egyetlen USA-beli szakembernek sem.

A Pittsburgh tavaly a San Jose elleni 4:2-vel ért fel a csúcsra. A bombaerős Sidney Crosby, Jevgenyij Malkin, Phil Kessel trió az idei playoffban is ontja a gólokat – pontosabban ontotta az Ottawa elleni főcsoportdöntőig. A Senators ellen némileg megtorpant a sztárhármas, ami figyelmeztető jel lehet számukra a Nashville elleni sorozat előtt, mivel a Predátorok – a ligában szokatlanul – négy elit védővel (P. K. Subban, Mattias Ekholm, Ryan Elllis, Roma Josi) húznak falat a remekül védő Pekka Rinne kapus elé.

A Pingvinek a fajsúlyosabb riválisok ellen (Washington, Ottawa) megszenvedtek, csak a hetedik meccsen jutottak tovább, egyedül a Columbust intézték el 4:1-gyel. A Nashville ezzel szemben, ha nem is mint kés a vajon, de viszonylag simán masírozott át olyan, akár a fináléra is jónak tartott együtteseken, mint a Chicago (4:0), a St. Louis (4:2) vagy az Anaheim (4:2).

Az ebből következő több pihenőn kívül mellettük szól(hat) a lelkesedés is, mivel az 1998-ban alapított klub még sosem járt ilyen közel a Stanley-kupához, eddig egyetlenegyszer sem (!) jutottak tovább a „Ragadozók” a playoff második körénél. Ugyanakkor a tapasztalatlanság vissza is üthet, a keretükből egyedül a csapatkapitány Mike Fischer élhette már át a (vesztes) nagydöntő hangulatát 2007-ben ottawaiként az Anaheim ellen. Pittsburgh-be átpillantva homlokegyenest ellenkező káderlapokat találunk: tizennyolcan a tavalyi győzelemnél is ott voltak, de néhányan a 2009-es sikerből is aktívan kivették a részüket.

A playoffban még sosem találkozott egymással a két csapat, az alapszakasz két meccsén az aktuális házigazda győzött (4:2 Pittsburgh-ben, 5:1 Nashville-ben). Az egyik fél négy győzelméig tartó sorozatában a Pingvineké a pályaelőny, a bajnokavatásra legkésőbb június 15-én kerülhet sor.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?