2:0-ról kaptak ki a szlovákok Norvégiától

Ostrava |

<p>Az eddig még pont nélküli norvég jégkorong-válogatott kétgólos hátrányból fordított Szlovákia ellen a csehországi világbajnokságon. Vladimír Vůjtek együttese ezen a vb-n először szerzett gólt már az első harmadban, de most először nem szerzett pontokat...</p>

A 18. percben Surový emberelőnyben talált a norvégok hálójába, majd a második harmad legelején, a 22. percben Ďaloga növelte a szlovákok előnyét. Simának tűnt a meccs, de a norvégok négy percen belül Surový kiállítása alatt szépítettek Nörstebö révén, majd a 36. percben Roselli Olsen kiegyenlített. A harmadik harmad elején pedig jött az újabb szlovák emberhátrány (ezúttal Ďalogát állították ki), amit Nörstebö ismét kihasznált, és Norvégia 3:2-re vezetett. Az északiak előnye még nagyobb is lehetett volna, Andrej Meszároš ugyanis ötperces kiállítást kapott, és véget ért számára a meccs, majd később Barankát is kiküldték a bírók két percre (teljesen jogosan). A szlovákok 68 másodpercen át kettős emberhátrányban játszottak, de kivédekezték, s így újult erővel rohamoztak az egyenlítésért. Három és fél perccel a meccs vége előtt az egyre idegesebb norvégok már sorozatosan követték el a szabálytalanságokat (Viedenskýt például arcon ütötték a hokibottal, de a játékvezetők erre nem reagáltak), s végül egy Gáboríkkal szembeni fault után a szlovákok is emberelőnybe kerültek. Még a kapust is lehívták, de egyenlíteniük nem sikerült, így végül elszenvedték első vereségüket a csehországi tornán.A szlovákok legközelebb május 9-én, szombaton Finnországgal játszanak.  Szlovákia–Norvégia 2:3 (1:0, 1:2, 0:1)Góllövők: Surový (19.), Ďaloga (22.), ill. Nörstebö (26., 42.), Rosseli Olsen (36.). 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?