16 évesen már az NB I-ben szerepel a somorjai Molnár Laura

Molnár Laura
Sopron |

Egy meccset leszámítva az új idény összes NB I-es bajnokiján pályára léphetett a soproniak színeiben, és 16 évesen a szlovák U18-as válogatottban is bemutatkozhatott Molnár Laura. A gútori-somorjai származású kosárlabdázóval a közelmúltbeli komoly változásokról, eddigi pályafutásáról és terveiről is beszélget-tünk.

Nemrégiben a görögországi Heraklionban szerepeltél U18-as tornán a szlovák válogatottal, ami lényegében az Eb-t pótló viadal volt. Összességében az 5. helyen végzett a csapat.

Igen, az európai topcsapatok közé tartozó franciákkal és spanyolokkal is megmérkőzhettünk, akik komoly minőséget képviselnek. Számomra ez volt az első torna ebben a korosztályban, ahol lényegében két évvel idősebb játékosok szerepelnek, 2002-es és 2003-as születésűek. A szlovák válogatottban én voltam az egyetlen 2005-ös születésű. Korábban az U16-osokkal voltam kint Eb-n, így a mostani tornán legfiatalabbként nagyon örültem, hogy elég komoly szerepet kaptam, a kezdő ötös tagja is lehettem öt meccsből négyszer. Átlagban pedig 25-30 játékperc jutott nekem, ami nagyon jó.

Milyen poszton számítanak rád a nemzeti csapatban?

A klubcsapatomban kezdetben a négyes pozícióban játszottam, míg a válogatottban hármasban számítanak rám. De már Sopronban is inkább az utóbbit favorizálják, és kedvelem is ezt a posztot. Így lehetnek kinti dobásaim, az én feladatom a védelem megtörése, a betörések megvalósítása, ezt mind szeretem.

16 évesen már a harmadik klubodban szerepelsz…

Somorján kezdtem kosarazni, ahol nagyon jó alapokat kaptam. Onnan kerültem Győrbe, a Széchenyi Kosárlabda Akadémia csapatához. Akkoriban még naponta ingáztam Gútor és Győr között. Tavaly augusztusban igazolt le a Sopron, ez iskolaváltással is járt, így nehezebb volt megszokni. De a szüleim is nagyrészt itt vannak velem. Az első évben a saját korosztályom bajnokságában, illetve a felnőttek B csapatában szerepeltem.

Mostanra viszont már az NB I-es debütálást is magad mögött tudhatod, sőt, az első hat bajnoki közül ötön pályára léphettél a veretlen listavezető csapatában, s megszerezted első pontjaid is.

Nagyon sikeres eddig a soproni időszakom. Az első idény után lehetőségünk volt egyéni képzést abszolválni az edzővel. Az egy hónapos munka után három játékost vitt fel Gáspár Dávid a felnőttekhez, én is közöttük voltam, és augusztustól a nagyokkal készülhetek. Az igazat megvallva nem számítottam rá, hogy ilyen gyorsan bemutatkozhatok az NB I-ben.

Nagy az ugrás a junior korosztályos bajnokság és a felnőtt NB I között, ami a játékot illeti?

Az élvonal sokkal gyorsabb, agresszívabb, sokkal gyorsabban kell kiválasztani a jó megoldást, az adott játékhelyzetre való jó reakciót. Nemhogy minden játékpercet, minden „játékmásodpercet” ki kell érdemelni.

Hogy aztán esetleg az euroligás debütálás is összejöjjön…

Erre a kérdésre nem én fogom megadni a választ, ezt csak az edző tudja (nevet). Maximalistának tartom magam, edzéseken mindent beleadok. Idővel szeretnék a soproniak meghatározó játékosává válni, annyit fejlődni, hogy Euroliga-szintű kosaras lehessek. Nagy motiváció, hogy neves játékosok mellett készülhetek nap mint nap, a stáb is teljesen profi, úgyhogy minden körülmény adott a céljaim eléréséhez. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?