16 éves pingpongozó vitte a prímet Királyhelmecen

pingpong
Királyhelmec |

A királyhelmeci TJ Slavoj sportegyesület új szakosztálya, a 2018 júniusában bejegyzett asztaliteniszezők a 2019/2020-as idényben hivatalosan is megmérettettek.

A királyhelmeciek a tőketerebesi járási liga 5. osztályában kezdték el a pontvadászatot hat csapat társaságában. A koronavírus-járvány ennek a sportágnak is megálljt parancsolt, így az alapszakasz befejeztével, 12 fordulót követően az 5. helyen zártak. Az első helyen Zétény A csapata végzett 33 ponttal. A királyhelmeciek mérlege 3 győzelem, 1 döntetlen és 8 vereség.

Az asztalitenisz-szakosztály vezetője, Sipos Roland a lehetőségekről, a jövő terveiről nyilatkozott lapunknak:

„Hetente kétszer, hétfőn és csütörtökön tartunk edzést a királyhelmeci Helmeczi Mihály MTA folyosóján. A 10 tagból álló keret edzéshez való viszonya vegyes, de igyekszem őket kellőképpen motiválni. A tréningek mindig keményebbek, de az eredményesség szempontjából ez elengedhetetlen. Sajnos a járvány miatt a gyakorlási lehetőségek igencsak korlátozottak, de azért mindenki a maga módján igyekszik fizikailag és technikailag formában maradni. Új ITTF-tanúsítvánnyal rendelkező asztalokat szeretnénk vásárolni és természetesen a technikai felszerelést is modernebb eszközökkel kell bővíteni, ami szintén nem kis összeget igényel. Én pedig fejleszteni szeretném magam edzői tanfolyamok elvégzésével. Ami pedig a csapat összetételét illeti, remélem egyben marad, sőt, új tagokkal is számolunk”. 

A bodrogköziek bajnoki idényében a mindössze 16 éves Horcsin Tibor teljesítménye emelkedett ki, aki 38 mérkőzésből 25-öt megnyert, ezzel a 8. legjobb játékosnak bizonyult azok között, akik minimum a mérkőzések 60%-át lejátszották, ezt 58-an teljesítették a ligában. A királyhelmeciek között a második helyen Sipos Roland, a harmadikon Kiss Péter végzett. 

„A királyhelmeci asztalitenisz jövőjét nagyban befolyásolhatja a tervezett sportcsarnok mielőbbi felépítése. Sok-sok fiatalnak adna lehetőséget tehetségének kibontakozásában, indulhatna el egy sikeres sportkarrier” – tette hozzá Sipos. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?