15 dél-szlovákiai aranyérem, 2 csapatdiadal Szinnán

birkózás

Remekeltek, egyéniben összesen 15 elsőséggel, somorjai és dunaszerdahelyi csapatdiadallal kerültek rivaldafénybe a dél-szlovákiai birkózóklubok versenyzői a felnőttek Szinnán (Snina) rendezett országos bajnokságán. A kelet-szlovákiai városban zajlott megmérettetésen a résztvevők mindkét fogásnemben csatasorba álltak.

Kötöttfogásban ezúttal is a somorjaiak domináltak. „Ifjabb Oláh Olivér, Horváth Denis és Szeiler Mátyás újabb bajnoki aranyéremmel gyarapította gyűjteményét. Két védencünk (Bartalos Marek, Juraj Čukan) a döntőben húzta a rövidebbet, két társuk (Jozef Jaloviar, Czvedler Tamás) pedig a harmadik helyen végzett. Gazdag éremtermésünknek köszönhetően a csapatversenyben az élen végeztünk” – elevenítette fel lapunknak a bajnoki tényeket Horváth István, a somorjai Gladiátor birkózóklub főedzője.

A mieink kitettek magukért, egyéniben 13 érmet, csapatban további két dobogós helyezést szereztek. Szabadfogásban a versenynap legnagyobb meglepetését klubunk 16 esztendős versenyzője, Kovács Ferenc Dániel produkálta. A 65 kilós súlycsoportban komáromi, rimaszombati és pozsonyi ellenfelét legyőzve került a döntőbe, a fináléban hatalmas csatát vívott nyitrai riválisával, a meccset 24:13 arányban nyerve pályafutása első bajnoki címét gyűjtötte be a felnőttek mezőnyében. Ezzel egyben a korosztály legfiatalabb bajnokaként került a figyelem fókuszába. A hölgyeknél három elsőséggel büszkélkedhetünk. Az 50 kg-os súlycsoportban Hegedűs Réka remekelt, kassai ellenfeleket verve szerezte meg a bajnoki címet. Juhász Mária a 62 kg-osok mezőnyében lett bajnok, Bacsfai Réka pedig 59 kg-ban végzett az első helyen. A szabadfogásúak csapatversenyében a nőknél a dobogó legfelső fokán, a férfiaknál pedig a 3. helyen zártunk” – ecsetelte a dunaszerdahelyiek sikerlistáját klubelnökük, Hakszer Roland.

Érdekes

Tények - dél-szlovákiai aranyérmesek,

Férfiak, kötöttfogás – 55 kg: 1. Velsicz Richárd (komáromi Spartacus); 60 kg: Megály Arnold (marcelházai); 72 kg: ifj. Oláh Olivér; 82 kg: Horváth Denis; 87 kg: Szeiler Mátyás (mindannyian somorjaiak); 130 kg: ifj. Soós Tamás (vásárúti). Csapatverseny: 1. Somorja.

Szabadfogás – 65 kg: Kovács Ferenc Dániel (dunaszerdahelyi); 79 kg: Asharbek Gulajev (rimaszombati); 125 kg: ifj. Soós Tamás (vásárúti). Csapatverseny: 3. Dunaszerdahely.

Nők – 50 kg: Hegedűs Réka (dunaszerdahelyi); 53 kg: Basick Krisztina (rimaszombati); 55 kg: Kurcz Anna (marcelházai); 59 kg: Bacsfai Réka (dunaszerdahelyi); 62 kg: Juhász Mária (dunaszerdahelyi); 76 kg: Molnár Zsuzsanna (nagymegyeri). Csapatverseny: 1. Dunaszerdahely. (ái)

Szinnai mérlegünk: nyolc érem. Két versenyzőnk, az Európa bajnok Asharbek Gulajev, valamint a közelmúltban igazolt tizenkilenc éves ukrán Basick Krisztina sikere révén nekünk két bajnoki cím jutott” – fogalmazott Radnóti József, a rimaszombati Lokomotíva birkózóklub elnöke.

Sokoldalúságából, rutinjából húzott hasznot ifj. Soós Tamás, aki a vásárútiak színeiben mindkét fogásnemben a legjobbnak bizonyult súlycsoportjában.

Az erőpróbán marcelházai (Kurcz Anna, Megály Arnold), komáromi (Velsicz Richárd) és nagymegyeri (Molnár Zsuzsanna) birkózó is győztesként került a krónikába.

birkózás
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?