15 + 33 ezer eurós büntetés ittas vezetésért a válogatott focistának

Bán |

<p>Ittas vezetés miatt gyorsított eljárásban ítélték el František Kubíkot, a pozsonyi Slovan labdarúgócsapatának válogatott játékosát. A futballistát klubja is kőkemény büntetéssel sújtotta.</p>

Kubíkot vasárnap este állította meg egy rendőrjárőr Bán (Bánovce nad Bebravou) szélén. A 27 éves válogatott labdarúgó véralkoholszintje 1,48 ezrelék volt, amit a húsz perc múlva megismételt mérés is alátámasztott. A rendőrök ezért őrizetbe vették, és tudatmódosító szer hatása alatt elkövetett veszélyeztetés miatt indítottak ellene eljárást. A gyorsított büntetőeljárás eredményeként a járási bíróság tegnap 15 ezer euróra büntette Kubíkot, valamint három évre eltiltotta a járművezetéstől. Az ítélet nem jogerős. A Slovan közleményben határolódott el játékosa tettétől, és rendkívül gyorsan döntött a következményekről is. A klub 33 ezer eurós büntetést szabott ki a játékosra, aki az elkövetkező fél évben a fizetése felét fogja kapni. „Remélem, hogy a kemény büntetésnek elrettentő hatása lesz” – nyilatkozta ifj. Ivan Kmotrík, a klub alelnöke. Kubík legutóbb tavaly szeptemberben, az angolok elleni vb-selejtezőn lépett pályára a szlovák futballválogatottban, azóta több esetben a tartalékok közé nevezte őt Ján Kozák szövetségi kapitány. Nem Kubík az egyetlen szlovák válogatott, aki ittas vezetés miatt került bajba. Tavaly októberben Vladimír Weiss elutasította a vérvizsgálatot és az alkoholszonda megfújását is, amikor őt és az autójában utazó baráti társaságát igazoltatták a rendőrök. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?