Milyen parkolási lehetőségek közül választhatnak az utasok a Budapest Liszt Ferenc repülőtéren?

Budapest Liszt Ferenc

Budapest nemcsak Magyarország fővárosa, hanem a Közép-Európai térség központja is egyben. Fontos közlekedési csomópont, ahol számos autópálya és vasútvonal találkozik. A Budapest Liszt Ferenc (Ferihegy) repülőtér egy légiközlekedési csomópontként is szolgál, ahonnan számos járat indul Európába, Ázsiába, Afrikába és a Közel-Keletre. Annak ellenére, hogy a repülőtér és különböző szolgáltatásai, például a parkolóhelyek száma egy nagy forgalomra és kapacitásra vannak tervezve, de az év bizonyos időszakában például a nyári szabadságolások alatt gondot okozhat egy olyan parkolóhelyet találni, amelyik a megfelelő kényelmet biztosítja viszonylag versenyképes áron.      

Az utasok különböző lehetőségek közül választhatnak a Budapest Ferihegy parkolás szolgáltatásait illetően. Néhányan kényelmi okokból a hivatalos parkolóhelyeket, azaz a terminál épületétől gyalogosan megközelíthető parkolóhelyeket részesítik előnyben, elfogadva azt a hátrányt, hogy ezek a parkolóhelyek valamivel drágábbak, mint a távolabb fekvő parkolóhelyek. Más utasok inkább a költségekre figyelnek és előnyben részesítik a távolabb lévő parkolóhelyeket.  

Milyen parkolóhelyek közül választhatnak az utasok?

  • Közvetlenül a terminál épülete előtt található parkolóhelyek a prémium kategóriába tartoznak. Különösen kényelmesnek számítanak az érkezési oldalon az utasok odaszállítására vagy felvételére. A parkolóhelyek közvetlenül a terminálépület előtt jobbra helyezkednek el. Mindegyik biztosítással és parkoló kártya felismerési rendszerrel rendelkezik. A legnagyobb előnyük ezeknek a parkolóhelyeknek a terminálépülettől való kis távolság.
  • Az érkezési parkolóhelyek ideálisak az érkező utas felvételéhez. A parkolóhelyek hasonlóan, mint a prémium parkolóhelyek közvetlenül a terminál épülete előtt jobbra találhatók. Az érkezési parkolóhelyek a repülőtéri körforgalom második kijáratáról közelíthetők meg a terminálépülethez vezető úton.
  • A terminál parkolóhelyek használata tökéletesen megfelel a rövid idejű parkolásnak (például az utas odaszállításánál és fogadásánál, néhány órás parkolás és üzleti utak esetén). A terminálépületet egy fedett gyalogos útvonalon közelítheti meg. A parkolóhelyek biztosítottak és hozzáférési kártya felismerő és heti 7 napos és napi 24 órás cctv kamerával való felügyeleti rendszer is működik.
  • A városlátogatási parkolóhely használata ideális Budapest rövid idejű megtekintésére. A terminál épületét könnyedén, 2-5 perces sétával érheti el egy fedett gyalogos útvonalon. A parkolóhelyek biztosítottak, és hozzáférési kártya felismerő és napi 24 órás cctv kamerával való felügyeleti rendszer működik.
  • A szabadságnapi parkolóhely egy hosszabb idejű parkolásra szolgál. A terminálépület könnyedén, 4-9 perces sétával érheti el. A parkolóhelyek biztosítottak, és parkoló kártya felismerő és mapi 24 órás cctv kamerával történő felügyeleti rendszer működik.
  • Az okos parkolóhely egy hosszabb idejű parkolásra szolgál. A terminálépületet könnyedén, 8-10 perces sétával érheti el egy fedett gyalogos útvonalon. A parkolóhelyek a repülőtéri körforgalomból a negyedik kijáraton keresztül érhetők el. Minden parkolóhely biztosított és hozzáférési kártya felismerő és napi 24 órás cctv kamerával történő felügyeleti rendszer működik.

Repülőtéri transzfer

A kényelmet és a könnyű utazást igénylő utasok választhatják a reptéri transzfert a repülőtér megközelítésekor vagy hazautazáskor. A Budapesti repülőtéren a Hispania Repteri Parkolo és a Budacar Parking biztosítja többek között ezt a szolgáltatást, méghozzá az egyik legkedvezőbb áron.

Előzetes online foglalás

Minden utasnak megvan a saját módszere, ahogyan intézi az utazását és a repülőtéren a parkolóhely igénylését, de a parkolóhely előzetes foglalása mellett számos érv szól. Az év bizonyos időszakaiban, különösen a nyári szabadságolások alatt, az összes parkolóhely foglalt lehet, ezért a helyszínen történő foglalás könnyen lehet, hogy nem lehetséges vagy nehézkes. Az ilyen és egyéb kellemetlen meglepetések elkerülése érdekében ajánlatos előzetesen online lefoglalni a parkolóhelyet. Az online foglalási rendszerben pontosan látja, hogy mennyi szabad parkolóhely áll rendelkezésre egy időpontban a különböző kategóriákból, és ha időben lefoglalja a helyet, akkor nyugodtan válogathat a különböző helyek közül.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?