Magyarország Tokaj borvidékén eladó a borfesztiválok többszörösen győztes borászata

borvidék

Magyarország legnevezetesebb borvidékén, Tokaj Hegyalján, az aszúborok édenkertjében teljes felszereltséggel eladó a 10 hektáros, elsőosztályú területeken elterülő szőlővel, 2000 m2 telken található, energiatakarékos, napelemes rendszerrel ellátott borászati üzemmel és a Rákóczi vár közvetlen tövében található történelmi borospincével rendelkező Heidrich Pincészet.

Tokaji borvidék az UNESCO Világörökség része, borkülönlegességei fokozott védelemben részesülnek

A szőlészet és borászat évezredes hagyományokra tekint vissza a térségben. A tokaji bor példátlan különlegességét Hegyalja talajának és éghajlatának sajátos együtthatása alakította ki. A Tokaji borvidék, a világ első zárt borvidéke, 2002-óta az UNESCO Világörökség része. Világhíre révén egész Magyarország jelképévé vált. A Tokaji borvidék zárt térség, borai, borkülönlegességei fokozott védelemben részesülnek, ide nem hozható be más területről származó szőlő, must, bor (palackozott borok kivételével).

illusztráció

Az eladóvá vált Heidrich Pincészet 5 puttonyos tokaji aszújával számos díjjal és első helyezéssel büszkélkedik

Heidrich Pincészetet a nemzetközi és hazai borversenyek és borfesztiválok évtizedek óta rangos elismerésekben részesítik. 5 puttonyos tokaji aszú bora számos első helyezéssel büszkélkedhet.

bor

Tokaj Hegyalja ’trachyt’ kőzetekből képződött talaja előnyös fizikai tulajdonságával szolgálja a szőlőkultúrát. Növényi tápanyagokban bővelkedik, és nagyfokú hőelnyelő képessége miatt hamarabb melegszik fel, mint más talajok, majd a szőlő érési időszakában naplemente után is sokáig megtartja a meleget. Az éghajlat sajátossága főleg érés idején érvényesül; forró nyár, nappal gyakori kánikulaszerű hőség után egyenletes hőmérsékletű ősz, októberben a deres hajnalokat követő verőfényes nappalok.

Az aszú a tokaji bor koronája, amely 8-10 éves korában éri el palackképességét. Történészi feletárások szerint már a 15. században készítettek aszú-bort ezen a vidéken. Amikor XIV. Lajos megkóstolta a tokaji bort, a „le vin des rois et le roi des vins” elnevezéssel illette, ami latinul vált ismertté: „vinum regum, rex vinorum” azaz „királyok bora, borok királya”.

https://heidrichpince.hu/

Energiatakarékos, napelemes klimatizált csarnok lakóépülettel, pincével, mezőgazdasági gépekkel, gépjárművekkel és a szőlőműveléshez szükséges eszközökkel együtt eladó.

A Sárospatakhoz közeli Bodrogolasziban található üzemben a szőlő feldolgozástól a bor érlelésen és palackozáson keresztül minden eszköz rendelkezésre áll. A tartály csarnok klimatizált. Az épület tetőszerkezetére 21 kw-os napelem rendszer került telepítésre.

Fontosabb borászati gépeken és eszközökön: zúzó, bogyozó, fél automata szőlőprés, szivattyúk, lapszűrő, 100 000 liter tárolásra alkalmas core acéltartály, stb. túl még sok más eszköz is rendelkezésre áll. Az épületen belül öltöző és szociális helyiségek készáru raktár és palackozó lett kialakítva.

A telepen található még a szőlőműveléshez szükséges eszköz, traktor, 5,5 tonnás pótkocsi, permetező, szárzúzó, stb. is. A feldolgozó üzem területén egy 60 m2-es lakóépület is található: szoba, konyha, fürdőszoba, kamra. Sárospatakon a Rákóczi Vár mellett, a Bodrog folyó partján helyezkedik el a történelmi pince, és közvetlen mellette áll egy felújítandó épület, melynek nagysága 100m2 épület, 350 m2 telekkel.

https://heidrichpince.hu/

A borászati vállalkozás 15 évre bérleti joggal rendelkezik 10 ha részben felújított szőlőterületre.

Eladási ár: 425 000 Euró, amely tartalmazza az össze felsorolt szőlő területeket épületeket, eszközöket, illetve engedélyeket.

(A rendelkezésre álló árukészlet megbeszélés tárgya.)

További információ:

endre.heidrich@gmail.com

+36 30 212 0448

https://heidrichpince.hu/
https://heidrichpince.hu/
https://heidrichpince.hu/
Lakóépület
raktár
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?