Ezek a lakásbiztosítás-kalkulátorok előnyei

lakás

Napjainkban egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a különböző lakásbiztosítás-kalkulátorok. Ahelyett, hogy egyesével végignéznénk több internetes oldalt, egy ilyen típusú eszközzel gyorsan és hatékonyan választhatjuk ki a számunkra legideálisabb megoldást. Cikkünkben bemutatjuk, mik a lakásbiztosítás-kalkulátorok előnyei, és milyen feltételeket érdemes megadnunk egy ilyen típusú keresőfelületen.

Miről van szó?

A lakásbiztosítás-kalkulátor olyan online szolgáltatás, amely segítségével gyorsan és egyszerűen találhatjuk meg a legoptimálisabb alternatívát. A biztosítás kiterjedhet időjárás (például villámcsapás vagy földrengés), idegen tárgy (például légi jármű) ütközése vagy akár ember (például rablás vagy lopás) által okozott károkra. Ezért is használnak egyre többen online lakásbiztosítás-kalkulátort.

A lakásbiztosítás-kalkulátorok előnyei

Az eszköz segítségével nem kell az internetes kereső találatain egyenként végigmenni, a paraméterek megadásával egy helyen tudomást szerezhetünk az összes ajánlatról, így időt és energiát takaríthatunk meg. A legtöbb ilyen típusú szolgáltatónál teljes körű ügyintézésre is lehetőség van, a szűréstől kezdve a szerződéskötésig. Egy ingatlan magas anyagi értékkel rendelkezik, éppen ezért rendkívül kényelmes lehet egy lakásbiztosítás-kalkulátor, amelyet

  • gyorsaság
  • hatékonyság
  • teljes körű ügyintézés és
  • személyre szabott ajánlatok

jellemeznek. A kanapén ülve lelhetünk rá és köthetjük meg a szerződésünket, így valóban praktikus és komfortos eszközről beszélhetünk.

Milyen paramétereket adjunk meg?

  • A lakás jellemzői: az első és legfontosabb szempont az, hogy milyen maga a lakás. Családi vagy társasházról van szó, valamint mi az ingatlan becsült értéke. Ezen kívül szintén nem mindegy, mennyire veszélyeztetett földrajzilag a létesítmény elhelyezkedésének területe, például földrengés sújtotta helyről beszélünk-e vagy sem.
  • Az önrész: mielőtt a biztosító fizetne, saját zsebből törleszthetünk egy meghatározott összeget. Egy lakásbiztosítás-kalkulátorban ez az információ meglehetősen fontos, hiszen minél magasabb az érték, annál kisebb lesz a rendszeresen felszámolt díj. A szolgáltatók többsége kötelezővé teszi az önrész befizetését.
  • Fedezetek: az se mindegy, milyen fedezeteket szeretnénk. Egy felelősségbiztosítás és egy árvízvédelem például két különböző kategóriájú szolgáltatás. Mindenképpen érdemes végiggondolni, melyek azok a káresemények, amelyeket az életvitelünk vagy az ingatlan környezete indokolttá tehetnek.

Miért fontos a lakásbiztosítás-kalkulátor?

Az utóbbi időben Magyarországon jelentős mértékben felmentek az ingatlanárak. Vannak, akik évekig spórolnak, hogy saját lakáshoz jussanak, mások a szülőktől, nagyszülőktől öröklik az ingatlant, sok ember pedig egész életében albérletben lakik. Egy saját lakás esetében tehát mindenképp gondoskodnunk kell az otthonunk legtökéletesebb védelméről, aminek kiváló módja egy hatékony, egyszerű és kényelmes lakásbiztosítás-kalkulátor.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?