Azonnali implantáció a győri Solydent klinikán

solydent

Eggyel kevesebb műtéti beavatkozásra van szükség, és a teljes kezelés idő is lerövidül abban az esetben, ha a paciensek az azonnali implantáció lehetőségét választják a győri Solydent klinikán. Ilyenkor az implantátum behelyezése a fog eltávolításával egyidőben történik.

Egy fog elvesztése mind rövid, mind hosszú távon számos kellemetlenséget tud okozni. Nem csupán a rágás szempontjából, de elülső fog esetében esztétikailag is komoly problémát jelent. Évek múltával pedig a foghiány a lágy- és keményszövetek sorvadásához, elvékonyodásához, a szomszédos fogak vándorlásához, dőléséhez, a szemben álló fogak elmozdulásához vezethet. Ezeknek a problémáknak a korrekciója csak hosszas kezelésekkel, csontpótlással, illetve fogszabályozás révén lehetséges.

A korábbi fogorvosi gyakorlatnak megfelelően egy menthetetlen fog eltávolítása után hosszú hónapok teltek el, mire a páciens újra magabiztosan mosolyoghatott. Meg kellett várni, amíg az eltávolított fog helye begyógyul, az esetleges gyulladást a fog mellett a szervezet felszámolja, illetve, újabb műtétet követően, a behelyezett implantátum becsontosodik. Ez alatt a páciens sokszor csak kivehető ideiglenes pótlást tudott viselni, amely amellett, hogy rágásra alkalmatlan, esztétikailag és kényelem szempontjából is hagyott kívánni valót maga után.

A fogorvosok is gyakran idegenkednek az eltávolítással egyidőben történő implantátum behelyezésétől. Ennek oka részben az elmúlt évtizedekben berögzült elavult kezelési szokásokban keresendő. A fogorvosok többsége mind a mai napig tart attól, hogy a behelyezett implantátumok nem gyógyulnak megfelelően, ha az eltávolítandó fog mellett gyulladás, csontpusztulás található.

A mai modern fogorvosi gyakorlat ennek az ellenkezőjét mutatja. A korszerű fertőtlenítési protokoll követése és a szakmai szabályok pontos betartása mellett előre jól megjósolható a tervezett beavatkozás sikere, mely mind a fogorvos, mind pácienseink számára számos előnnyel jár.

Eggyel kevesebb műtéti beavatkozásra kerül sor, mivel az implantátum behelyezése a fog eltávolításával egyidőben történik. Ezáltal a teljes kezelés ideje is lerövidül.

Sok esetben csökken a veszélye egy esetleges nagyobb csontpótló műtétnek, mert nem hagyunk időt a kemény- és lágyszövetek összeesésének, sorvadásának. Ehhez természetesen szükséges, hogy ne hagyományos, gyári gyógyulási csavarokat alkalmazzunk, hanem a korábbi fog formáját követő egyéni csavarokat, vagy ideiglenes csavarozott pótlásokat készítsünk a gyógyulás idejére.

Elülső fogak elvesztése esetén természetes elvárása pácienseinknek, hogy ne maradjanak fog nélkül a gyógyulás idejére sem. Az azonnal beültetett implantátumokra többnyire közvetlenül a műtétet követően ideiglenes pótlást tudunk rácsavarozni, biztosítva ezzel a megfelelő esztétikát és komfortot a gyógyulási idő során.

A beavatkozásokhoz előzetes tervezés, megbeszélés, CT-felvétel készítése szükséges, mely természetesen rendelőnkben rendelkezésre áll. Az első konzultáció alkalmával részletes kezelési tervet és árkalkulációt nyújtunk pácienseinknek, mely segít a különböző kezelési lehetőségek közül a számukra legmegfelelőbbet választani.

Fogorvosaink nívós nemzetközi kurzusokon, az adott szakterület specialistáitól tanulva sajátítják el azokat az ismereteket, melyek segítségével, a mai korszerű elveknek megfelelően, sikerrel és megbízhatóan segítenek azoknak, akik a Solident klinikába fektetik bizalmukat. Ehhez megbízható hátteret biztosít saját fogtechnikai laborral rendelkező rendelőnk, melynek felszereltsége (intraorál-szkenner, 3D-nyomtató, Cad-Cam faragógépek) maximálisan eleget tesz azoknak a követelményeknek is, melyeket a mai, egyre inkább digitalizálódó fogászati ellátás elénk állít.

A magyar fogászatok zászlóshajója

A győri Solydent fogászati klinika immáron 30 éve folyamatosan a Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi Karának akkreditált rendelője. A kezdetektől a legmodernebb eljárásokkal és fogászati berendezésekkel, kiváló szakorvosgárdával várják a kezelésekre jelentkezőket. A klinikán tíz fogorvos, 16 asszisztens, hat hostess és tízfős saját fogtechnikai labor szolgálja a pacienseket. Tizenkét rendelő és egy steril műtő biztosítja a modern, minden igényt kielégítő épületben a szakszerű ellátást.

Elérhetőségek

Cím: H-9024 Győr, Kálvária u. 37.

Weboldal: www.solydent.hu

email: info@solydent.hu

Telefon: +36 96/416-440

Ajánlatkérés és bejelentkezés a honlapon is!

Galéria
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?