Az egyéni rágómozgásokat is modellezni tudják a fogpótlások készítésekor a Solydentben

soly

A győri Solydent fogászati rendelőben az arcív és az egyéni értékekre állítható artikulátorok használatával is hozzájárulnak ahhoz, hogy a készülő fogpótlást a páciensek a lehető legkomfortosabbnak érezhessék. 

Fogpótlás készítésekor, legyen az fix, vagy kivehető, a fogorvos számára az egyik legnagyobb kihívást az esztétika mellett mindig a fogak pontos zárásának biztosítása jelenti. A megfelelő harapás kialakítása nemcsak a komfortos viseletet, de a pótlás hosszútávú tartósságát is biztosítja. A fogak egyenletes érintkezése, az állkapocsízület és az izmok harmóniájának megőrzése, illetve helyreállítása ugyanolyan fontos feladatunk, mint az esztétikus megjelenés biztosítása.

A fogpótlások fogtechnikai laborban készülnek, a fogtechnikus úgynevezett artikulátorban, a harapás modellezésére alkalmas készülékben készíti el a fogakat. Nem mindegy azonban, hogy ezek az artikulátorok mennyire állíthatóak, "programozhatóak" a harapási sajátosságokhoz, mennyire képesek az egyéni rágómozgásokat modellezni, mert ez nagyban befolyásolja, hogy a készülő fogpótlást a páciens mennyire fogja komfortosnak érezni.

Minél több információt tudunk biztosítani a technikusaink számára, annál pontosabban tudják modellezni az egyénre jellemző harapási mozgásokat. Ennek egyik segédeszköze az arcív és az egyéni értékekre állítható artikulátor használata.

Száj nyitása és zárása közben az állkapocsízületünk forgómozgást végez és közben a koponyán előre, lefelé is elmozdul, rágás közben pedig az ízületi fejecsek kismértékben oldalirányba is elmozdulnak. Ezeknek a mozgásoknak a tengelye és iránya egyénenként más és más.

Az arcív segítségével meg tudjuk határozni, hogy a felső állcsonthoz képest hol helyezkedik el pontosan az állkapocsízület forgási tengelye és ezt a tengelyt át tudjuk másolni az artikulátorra, melyben a technikus a fogakat készíti. Mindez egy kb. 1-2 perces regisztrálás eredménye, mely a páciens számára teljesen fájdalommentes.

A mozgási pályák irányát és szögét speciális pozícióban vett harapásokkal, vagy digitálisan, a mozgások szkennelésével is tudjuk rögzíteni. A kapott értékek alapján az artikulátor „beprogramozása” után a fogtechnikus ugyanezeket a mozgásokat szájon kívül, az artikulátorban is tudja elemezni, mely nagy segítséget jelent a fogak formájának kialakítása során.

Manapság a fogászati technológia és a digitális fogászati eszközök robbanásszerű fejlődésen mennek keresztül. A modern eszközök és új technológiák (orál-szkenner, fogászati 3D-nyomtatók, digitális tervezőszoftverek és faragógépek) folyamatos megjelenése nagy kihívás elé állítja a fogorvosi rendelőket. A Solydent rendelő fennállása óta kiemelt figyelmet fordít arra, hogy mind a rendelő, mind a saját fogtechnikai labor a lehető legkorszerűbb fogászati eszközökkel legyen felszerelve. A technikai felszereltség mellett ugyanolyan fontosnak tartjuk az itt dolgozó kollégák szakmai felkészültségének naprakészen tartását is, melyet számos nívós hazai és nemzetközi kurzuson való részvétellel biztosítunk. 

soly

Az egy-két perces regisztrálás a páciens számára teljesen fájdalommentes.

soly
soly

A fogtechnikus úgynevezett artikulátorban, a harapás modellezésére alkalmas készülékben készíti el a fogakat.

A magyar fogászatok zászlóshajója

A győri Solydent fogászati klinika immáron 30 éve folyamatosan a Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi Karának akkreditált rendelője. A kezdetektől a legmodernebb eljárásokkal és fogászati berendezésekkel, kiváló szakorvosgárdával várják a kezelésekre jelentkezőket. A klinikán tíz fogorvos, 16 asszisztens, hat hostess és tizenkét fős saját fogtechnikai labor szolgálja a pacienseket. Tizenkét rendelő és egy steril műtő biztosítja a modern, minden igényt kielégítő épületben a szakszerű ellátást

Elérhetőségek 

Cím: H-9024 Győr, Kálvária u. 37. 

Weboldal: www.solydent.hu

Email: info@solydent.hu

 Telefon: +36 96/416-440 

Ajánlatkérés és bejelentkezés a honlapon is!

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?