Zűrök a vedrődi vendégmunkásszállón

Vedrőd (Voderady) |

<p>Összeverekedtek a vendégmunkások kedden éjjel a Galánta melletti falu munkásszállóján.&nbsp;</p>

A helyiek többször tiltakoztak az ellen, hogy munkásszállóvá alakítsák át a Nagyszombat megye tulajdonában levő ingatlant, a megye mégis bérbe adta az egykori kollégiumot. A község területén álló egykori kollégiumot évek óta hiába próbálta eladni a megye. Júniusban a helyi lakosok tiltakozása ellenére a megyei önkormányzat döntése alapján évi 132 ezer euróért a Centrum bývania vállalatnak adta bérbe a kollégium épületét. A vállalat tájékoztatása szerint a felújítás után négyszáz munkást is elszállásolhatnak az épületben. Pavel Augustín polgármester elmondta, jelenleg jóval kevesebben laknak a munkásszállóban. A polgármester azt kifogásolta, hogy nem tájékoztatták őket arról, kiket szállásolnak el az épületben. Rámutatott, hogy a környéken élők rendszeresen panaszkodnak az éjjeli rendzavarás miatt. A keddi incidenshez a mentőket is riasztották, mivel egy ember megsérült a dulakodásban. Mária Linkešová, a Nagyszombati Kerületi Rendőr-főkapitányság szóvivője csak annyit közölt, hogy a rendőrség testi sértés ügyében indított nyomozást, és kihallgatják az érintetteket. Miloš Rybanský helyi lakos attól tart, hogy beigazolódnak a lakosok félelmei, akik korábban, mielőtt a munkásszállót berendezték, aláírásgyűjtéssel és tüntető megmozdulásokkal is tiltakoztak a munkásszálló kialakítása ellen. Patrik Velšic, a megyei önkormányzat szóvivője elmondta, 2011 óta próbálták eladni az egykori kollégium épületét, kilencszer hirdették meg. Amíg nem akadt bérlő, addig a megye fizette az épület karbantartását.A faluban főleg szerbiai vendégmunkások vannak elszállásolva. (tasr, béva)
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?