Zöldet kapott az R2-es körgyűrű megépítése

A kivitelezőnek 30 napja van arra, hogy átvegye az építkezési területet és elkezdje a munkát.
Kassa-Saca |

A Nemzeti Autópálya-társaság (NDS) aláírta a szerződést az R2-es Kassa-Saca–Kassaolcsvár (Košické Oľsany) szakasz megépítésére az Eurovia SK és az Eurovia CS csorpotokkal. A kivitelezőnek 30 napja van arra, hogy átvegye az építkezési területet és elkezdje a munkát.

„Már nincs akadálya a kassai délkeleti elkerülő út megépítésének. Ez rendkívül pozitív hír egész Kelet-Szlovákia számára. Biztos vagyok benne, hogy a kivitelező a lehető leghamarabb elkezdi a munkát” – mondta Andrej Doležal közlekedési miniszter. A szerződés aláírását a Közbeszerzési Hivatal azon döntése késleltette, amely először a teljes pályázatot töröltette, mert a szerződésből hiányoztak a „vagy azzal egyenértékű” szavak. A helyzetet a közbeszerzési törvény módosításával orvosolták. „Köszönöm a Közbeszerzési Hivatal és a parlamenti képviselők konstruktív hozzáállását, hogy elfogadták a módosítást” – zárta a miniszter. „Köszönet jár az NDS ügyvédeiből és szakértőiből álló csapatának, akik mindent megtettek a szerződés aláírása érdekében, és köszönet jár a közlekedési miniszternek is” – mondta Vladimír Jacko, az NDS vezérigazgatója. A kassai délkeleti körgyűrű építése 3 évig fog tartani. Az új szakasz a D1-es autópályát az R4-es gyorsforgalmi úttal fogja összekötni. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?