Visszatéríti a csatornázásra kapott pénzt Bátka

Bátka
Bátka |

A község közel 1,2 millió eurós támogatást kapott a csatornázás befejezésére, azonban úgy vélték, hogy a projektet nem tudják határidőre befejezni.

A község önkormányzata uniós alapokból 1 170 000 euró összegű támogatást kapott a csatornarendszer kiépítésének második szakaszára. A projektet november végéig kellett volna befejezni, azonban a megbízott vállalkozó áremelést kért. Az utólagos ellenőrzésekkel és jóváhagyásokkal nem tudták volna a határidőt betartani.

Bátka polgármestere lapunknak elmondta, hogy a munkálatokra kért árajánlat és a projekt kezdése között másfél év telt el. Az inflációra és az áremelkedésre hivatkozva a kivitelező 33%-os emelést szeretett volna kérni.

Mindent jóvá kell hagynia a testületnek. Még ha az emelés át is megy, nem lett volna elég idő a kivitelezésre"

- mondta Hencz Péter polgármester, hozzátéve, hogy a tervek szerint a munka hét-nyolc hónapot vesz igénybe. A reális munkálatokat csak júliusban tudták volna elkezdeni. Mivel a pályázatot sikertelennek nyilvánították, így a teljes összeget vissza kellett küldeni.

A projekt mintegy 1600 méternyi csatornahálózat kiépítését írta elő, amely több mint 300 lakost érint. Az önkormányzat ismét megpróbálja benyújtani pályázatát.

Projektdokumentációval rendelkezünk, így csak a költségvetést kell majd aktualizálni” - tette hozzá a polgármester.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?