Régió

Vandálok szórakoznak Párkányban?

Párkány | Február elsején, ötödikén és nyolcadikán gyanús tüzek lobbantak Párkányban, más és más helyszínen. Ismeretlen tettes vagy tettesek mindhárom esetben hulladéktárolásra használt edényeket gyújtottak fel. Tíz kuka teljesen tönkrement, egy pedig megrongálódott. A kár miatt a város büntetőfeljelentést tesz.
Buchlovics Péter

2020. február 13. 16:43

kuka párkány
A hulladékgyűjtő edényekből szintén csak elolvadt, megolvadt hulladék lett. (Képek forrása: Párkányi Városi Hivatal)

Az ismeretlen elkövetők a nagy, 1100 literes hulladékgyűjtő edényeket gyújtották fel. Tíz kuka teljesen ki- és elégett, egy edény pedig megrongálódott, de még tudják használni A kár összértéke 2400 euró, a város emiatt feljelentést tesz az Érsekújvári Járási Ügyészségen. Az első esetben papír- és fémhulladék gyűjtésére alkalmas edényeket pusztítottak el a vandálok, a Kossuth utcában. Másodszor a Szent Imre térre kihelyezett hulladéktároló edény égett ki, február nyolcadikán viszont a Sport utcai hulladékgyűjtőben egy kuka kivételével az összes többi a lángok martaléka lett. Egyéb más eszközben és tárgyban, berendezésben nem történt kár, a tűzoltók a lángokat mindhárom esetben eloltották. Párkány viszont büntetőfeljelentést tesz az ügyben, Eugen Szabó polgármester lapunknak úgy nyilatkozott, az edényeket nemrég vásárolták meg a KOSH vállalattól és a kár jelentős. A városnak ugyanis a hulladékelhordás biztosítása érdekében pótolnia kell az elégett kukákat, 2400 euróért. Kérdésünkre, hogy véletlen-e az utóbbi időben ennyi kukatűz, Eugen Szabó azt mondta, nem akar találgatásokba bocsátkozni, mert időről időre gyakrabban fordulnak elő rendbontások és rongálások Párkányban, bízik benne, hogy alkalmi kicsapongásról van szó. Mostantól viszont sűrűbben ellenőrzik majd a kihelyezett edényeket, ill. azok állapotát.

kuka

Mindenesetre gyanús, hogy napok alatt csak a drágább, nagyobb, 1100 literes edények égtek ki. Miként az is, hogy Párkányban eddig még nem űztek sportot kukagyújtogatásból. A városi hivatal szerint, ha a konténereket nem gyújtja fel valaki – valakik, akkor most nem kéne két és fél ezer euróból megint újakat venni, és ezt az összeget más, a szolgáltatások színvonalának emelését segítő eszköz vásárlására is fordíthatták volna.

 

Támogassa az ujszo.com-ot

Nehéz időkben van a legnagyobb szükség gyors, megbízható tájékoztatásra. Jövőnkről, biztonságunkról, egészségünkről csak hiteles információk birtokában dönthetünk. Az ujszo.com ezért dolgozik. A gazdaság megroppanásával ugyanakkor hirdetési bevételeink csökkennek.

Ahhoz, hogy továbbra is fontos információkkal tudjuk segíteni olvasóink döntéseit, nélkülözhetetlen marad a szerkesztőség alapos, összehangolt munkájának fenntartása. Hisszük, hogy most van a legnagyobb szükség ránk.

Ezért kérjük olvasóinkat, ha lehetőségük van rá, támogassák az ujszo.com működését. Számítunk Önökre! Önök is számíthatnak ránk! Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra! Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Olvasóink figyelmeztettek arra, hogy a párkányi vasútállomáson csak szlovák és angol nyelven olvasható a figyelmeztetés (Olvasónk felvétele)

Az Új Szó is hozzájárult a járványra figyelmeztető magyar nyelvű feliratok kihelyezéséhez

matovic

2021-ben is a koronavírussal?

Marek Krajčí
Frissítve

Megvan a koronavírus első szlovákiai áldozata

A pénzügy visszafogottabb költségvetést tervez jövőre

Kilenc hónapra is leállíthatnák a bankok a hitelek törlesztését

Branislav Gröhling
Frissítve

Kinyitnak az iskolai étkezdék a diákok és a nyugdíjasok számára

koronavírus olaszország
Frissítve

Egy nap alatt több mint nyolcszáz áldozatot szedett a koronavírus Olaszországban

Legfrissebb galériák
Olvasta már?

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

Új Szó logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.