Régió

Változatok elkerülőútra – komáromi dilemmák

Komárom | A város új területrendezési tervének egyik sarkalatos pontja az új Duna-hídhoz kapcsolódó elkerülőút lehetséges nyomvonalának kijelölése. Úgy tűnik, a képviselőknek egy rossz és egy még rosszabb verzió közül kell választaniuk. Talán ez is az oka, hogy már másodszor odázták el a döntést.
V. Krasznica Melitta

2017. június 27. 12:03

A két változat egyike szerint az elkerülőút nyomvonala a Holt-Vág felett vezetne, míg a másik szerint az út nagyobb ívben kerülné meg ezt a pihenőövezetet, de érintené Gadócot.

Vita a neten

Az utóbbi hetekben komoly vita folyik a témában a közösségi hálón, a legtöbb hozzászóló szerint semmiképpen sem szabad megengedni, hogy a Holt-Vág felett vezessen az út. A másik változat viszont a gadóci városrész lakosai számára elfogadhatatlan, és petícióban tiltakoznak ellene. A lehető legrosszabb ugyanakkor az lenne, ha belátható időn belül nem épülne meg az elkerülőút, mert akkor teljesen bedugul Komárom főútja. Jelenleg közel 22 ezer jármű halad át naponta a városon, ami az új híddal járó várható teherforgalom-növekedés után több ezerrel emelkedhet.

A Holt-Vágért aggódnak

A képviselők úgy érzik, falhoz állították őket, nincs előttük elfogadható változat. Felmerült, hogy újabb nyomvonalakat kellene meghatározni, ami még nagyobb ívben kerülné meg a várost, akár Keszegfalu és Gúta között, és Ógyallánál kapcsolódna az I/64-es főútra. Az új nyomvonal keresése viszont azt jelentené, hogy újra kellene indítani a folyamatot, nemcsak a város területrendezési tervét, hanem Nyitra megyéét is át kellene dolgozni, a kettőnek ugyanis összhangban kell lennie. Jelenleg mindkettőben a Holt-Vág feletti nyomvonal szerepel. Komárom területfejlesztési tervébe 2005-ben került bele ez a nyomvonal, és mint Bastrnák Tibor képviselő – aki abban az időben a város polgármestere volt – kifejtette, éppen azért, mert a szakemberek egyedül ezt tartották megvalósíthatónak. A nagyobb ív ugyanis védett környezetvédelmi területen haladna át, amibe a környezetvédelmi szakhatóság nem egyezik bele.

Éveket késhet a munka

A testületi ülésen felszólaló Juraj Valent – aki Érsek Árpád közlekedési miniszter és a Nemzeti Autópálya-építő Társaság (NDS) tanácsadója – arra hívta fel a képviselők figyelmét, most van rá esély, hogy meglegyen a fedezet az elkerülőút, valamint a Nyitrát Komárommal összekötő tervezett R8-as gyorsforgalmi út finanszírozására. De csak akkor, ha ősszel a parlament – mégpedig alkotmányos többséggel – megszavazza az adósságplafon eltörlését és jut pénz újabb közúti fejlesztésekre. Valent szerint, ha a városi testület jóváhagyja a Holt-Vág feletti nyomvonalat, akkor 2020-ban elkezdődhet a kerülőút építése, de ha más útvonalon kezdenek dolgozni, éveket késhet a folyamat.

Szmog és dugók

A képviselők nagy része nyomásgyakorlásnak tartotta a tanácsadó kijelentéseit, többen úgy vélték, nem szabad elhamarkodott döntést hozni olyan kérdésben, ami hosszú évtizedekre meghatározza a város életét, és ami nagy ellenérzést vált ki a komáromiakból. Nem szabad csak azért elfogadni, mert ez a leggyorsabban és legolcsóbban megvalósítható változat. Ellenérvként viszont elhangzott, hogy ha néhány év múlva a szmog belepi a várost, és napirenden lesznek a dugók, akkor a lakosok többsége nem azt veti-e a döntéshozók szemére, hogy bármilyen elkerülőút jobb lett volna a semminél, akár a Holt-Vág feláldozásával is.

2005 óta senki – sem a mindenkori városvezetés, sem a képviselők, sem a lakosok – nem tiltakozott a Holt-Vágon áthaladó nyomvonal ellen, senki nem kérte annak felülvizsgálatát, megváltoztatását. Pedig a város területrendezési tervét azóta többször módosították. És ebből a megkérdőjelezhető változatból indult ki aztán Nyitra megye területfejlesztési terve, és ez szerepel a kormányprogramban is. Sőt, 2015-ben, amikor elkezdődött a város új területfejlesztési tervének kidolgoztatása, szintén ez lett a kiindulási alap.

Támogassa az ujszo.com-ot

Rengeteg hírrel bombáznak minket különböző portálok, s nem könnyű felismerni a valódi- és álhíreket. Ezért is fontos, hogy olyan weboldalakról tájékozódjunk, amelyek megbízható, korrekt információkat nyújtanak.

Az ujszo.com szerkesztőségében minden nap azért dolgozunk, hogy Önök kizárólag ellenőrzött, valós híreket kapjanak weboldalunkon. Ennek biztosítása meglehetősen költséges. Mi viszont szeretnénk, hogy minden kedves olvasónk hozzájuthasson az ellenőrzött információkhoz, ez azonban az Önök anyagi segítsége nélkül hosszú távon nem lehetséges.

Ezért kérjük olvasóinkat, hogy járuljanak hozzá az ujszo.com működéséhez. Számítunk Önökre. Önök is számíthatnak ránk.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Önnek ajánljuk
Balról jobbra: Gyimesi György (OĽaNO), parlamenti képviselő, Forró Kisztián, az MKP elnöke, Berényi József, az MKP alelnöke. Fotó: Somogyi Tibor

MKP és Gyimesi: Klus kérjen bocsánatot a kaukázusi párhuzamért

Zuzana Čaputová

Čaputová javasolt néhány válságkezelő intézkedést a nők megsegítésére

Vadas fürdő: májusban már nyitnának

Vadas fürdő: májusban már nyitnának

caputova

Čaputová reméli, hogy a kormány önreflexiót fog gyakorolni

Hangos dudálással és forgalomlassítással tiltakoztak Vágsellyén

VIDEÓ + GALÉRIA: Hangos dudálással és forgalomlassítással tiltakoztak Vágsellyén

érsekújvár

Készülhetnek a playoff-selejtezőre az érsekújvári hokisok

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.