Választási fórumot rendeztek Nagymegyeren (FOTÓK)

A kultúrház még félig sem telt meg, pedig a rendezvény nyilvános volt és több platformon is meghirdették (A szerző felvétele)
Nagymegyer |

A képviselő-testület egyre látványosabb széthúzása és a polgármester személyéhez fűződő, évekig tartó elégedetlenség azt eredményezte, hogy a közelgő választásokon a 13 képviselői székre összesen 42-en, míg a polgármesteri székre 5-en pályáznak.

A nagyszámú jelölttel ellentétben a város lakosai már nem mutattak akkora érdeklődést a választási fórum iránt, melyet a képviselő- és polgármesterjelöltek bemutatkozásának szenteltek. A kultúrház még félig sem telt meg, pedig a rendezvény nyilvános volt és több platformon is meghirdették. A bevezetőben elmondták a városi és megyei önkormányzati választások legfontosabb tudnivalóit, a bemutatkozásokat követően pedig a polgármesterjelöltektől kérdezni is lehetett, mellyel többen is éltek.

Több képviselőjelölt széke is üresen marad, kiknek többsége előre jelezte az internetes fórumokon annak okát és elnézést kért (A szerző felvétele

Az egyes felszólalásokra szánt időt többen kevesellték – a képviselőjelöltek 1, míg a polgármesterjelöltek 5 percet kaptak –, ennek ellenére jól összefoglalt, velős bemutatkozásokat hallhattunk. Volt, aki jegyzetekből olvasott fel, de olyan is, aki kiállva az pódiumra egyenesen az közönséghez szólt. Terveik közt többen tűzték ki célul azt, hogy a jövőben összetartásra törekedjenek, közösen fejlesszék és tegyék tisztábbá a várost. Szeretnék a fiatalok számára is vonzóbbá tenni a Nagymegyert, valamint a helyi szervezetek közösségépítését is támogatnák. A jelöltek egy része szlovákul is bemutatkozott.

A jelenlegi polgármester, Holényi Gergő (balról a negyedik) is újraindul (A szerző felvétele)

A jelenlegi polgármestert, Holényi Gergőt, Kórósi Zalánt, valamint Vajai Györgyöt is, akik a polgármesteri székért is indulnak, a képviselőjelöltek között is megtaláljuk. Nekik 1 plusz 5, azaz összesen hat perc állt rendelkezésükre, hogy meggyőzzék a lakosokat. Míg Lojkovič Samuel és Soóky Marián egyedül a polgármesteri címért küzdenek.

Négy év tapasztalatával és küzdelmével állok itt most önök előtt. 2018-ban egységesen kiáltott városunk változás után. Majd a választás után egységesen sóhajtott fel, hogy igen, megtörtént.

– mondta Holényi Gergő.

Polgármesterként szeretnék a sor legvégén állni, azért, hogy onnan láthassam, hogy ki, mikor szorul segítségre, vagy éppen cselekvő törődésre.

– hangsúlyozza Kórósi Zalán bemutatkozásában.

Aggasztó a jelenlegi kapcsolat az önkormányzaton belül a polgármester és a képviselők között. Sajnos a négy év alatt a közös munka, az együttműködés nem működött.

– jegyezte meg Lojkovič Samuel, egykori polgármester.

Város, vagy iskola - tették fel nekem sokan a kérdést. Számomra a polgármesteri poszt nem az iskola elhagyását, éppen ellenkezőleg, annak hosszú távú fejlesztését jelenti.

– szögezte le beszédében Soóky Marián, a nagymegyeri Bartók Béla Alapiskola igazgatója.

Mi már nem Szlovákiában, hanem az Európai Unióban élünk, az itt lévő városokkal versenyzünk, nem ebben a kis közösségben. A programommal felkészültem arra, hogy ezt kivitelezzem.

– állítja Vajai György polgármesterjelölt.

A fórumot, ahogy a rendszeres évi önkormányzati képviselő-testületi üléseket is, a helyi kábeltévé is felvette.

A képviselőjelöltek az első sorokból hallgatták végig a polgármesteri beszédeket (A szerző felvétele)
Galéria
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?