Régió

Választás utáni nagytakarítás a kassai magisztrátuson

Kassa | A Smer bukásával valószínűleg nemcsak a vezetői posztokat betöltő személyektől, hanem számos adminisztrátortól, szóvivőtől és más alkalmazottól is megválnak. Jaroslav Polaček (SaS, KDH, MKP, NOVA, OKS), Kassa új polgármestere még nem konkretizálta a terveit.
Németi Róbert

2018. november 14. 17:33

Polaček kis híján az összes smeres képviselőt kiűzte a városi önkormányzatból - A szerző felvétele

A választásokat követő hajnalon, az eredményhirdetés után nem sokkal Polaček egyebek között arról is beszámolt az újságíróknak, hogy a városi hivatalban is nagy változásokra lehet számítani, de nem tervez tömeges elbocsátásokat. Úgy fogalmazott, sok rátermett ember dolgozik a hivatalban, tiszteli és becsüli a munkájukat. Renáta Lenártová (Smer) alpolgármestert azonban leváltja, a pozícióra a képviselők közül fog kiválasztani valakit. „Az engem támogató párt képviselői és a független képviselők közül fogok felkérni valakit az alpolgármesteri posztra. Egy-két emberrel már sikerült is erről beszélnem, de még semmi sem dőlt el. Mindegyik képviselőnek felelős állása van, tisztában vagyok vele, hogy nem könnyű feladni egy biztos munkahelyet a viszonylag bizonytalan politikai pozíciók miatt” – mondta Polaček, aki hozzátette, új embert fog megbízni a polgármesteri hivatal vezetésével is. Valószínű, hogy a városi hivatal igazgatóját, Pavol Lazúrt is leváltja, szintén meneszti Jozef Markót, a város kommunikációs osztályának vezetőjét és Linda Šnajdárovát, a város szóvivőjét is. Az említett alkalmazottak egyelőre nem kommentálják az elbocsátásokról felröppent híreket.

 

2018. november 11. 14:02

Kassán bukott a Smer, a város vezetését Jaroslav Polaček vette át
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Letartóztatták Ábrahám alpolgármesterét

Ellenőrzött ünnepi menü

Gyorsvonat elé hajtott egy autó Nagysurányban, egy anya és 11 éves kislánya szörnyethaltak

Blokád alatt van a köztévé, egyre több ellenzéki politikus jut be az épületbe

Orbán meccsen volt, miközben több ezren tüntettek ellene

Karácsonyi riport a VASÁRNAPBAN: Zlatica Kušnírová

Legfrissebb galériák
Olvasta már?