Régió

Vágsellye: A lakók és az önkormányzat közös erővel takarítják el a havat

Vágsellye | A vágsellyei városháza már három napja küzd a felhalmozódott hóval.
TASR

2019. január 11. 19:30

Illusztrációs felvétel - TASR-felvétel

A téli karbantartás útvonala, amelyet a város eddig 55 kilométer hosszúságú útszakaszon végzett, idén 110 kilométernyi járdával bővült, egy törvénymódosítás értelmében ugyanis a járdákat már nem a környező házak lakóinak, hanem az önkormányzatoknak kell letisztítaniuk.

Erika Kollerová, az önkormányzat munkatársa szerint a város először az iskolák és óvodák felé vezető utakat takarítja el. „Ezután a hótoló és sószóró autók a városközpontban folytatják a munkát, majd végül a város többi részén, a helyi utakon és a járdákon“ – magyarázta.

A város a következő napokban is folytatja a takarítást. „Mindent megteszünk, amit lehet. Igyekszünk legalább az utak egyik felét letakarítani, de sok helyen nem tudunk hozzájuk férni, az ott parkoló autók miatt. A családi házak előtti járdákat a lakók is segítenek letakarítani. Az emberek felelősségteljesek és megértőek. Tudják, hogy a város nem győzi az összes járdát megtisztítani“ – mondta Jozef Belický polgármester.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

A sertéstelep előtt tiltakoztak a gazdák

A sárosfai gáz nyomában

Kevesebb mint hét évre ítélték a chicagói rendőrt, aki 16 lövéssel ölt meg egy afroamerikai tinédzsert

A hejcei légi katasztrófa áldozataira emlékeztek

Érsekújvár: A zöld tárca nem támogatja a hulladékfeldolgozó üzem létesítését

Megkezdődött a meggyilkolt gdanski főpolgármester temetése

Legfrissebb galériák
Olvasta már?