Régió

Václav Furmánek régész a bronzkorról tart előadást Rimaszombatban

Rimaszombat | A bronzkorról és a bronzkori leletekről tart előadást Václav Furmánek régész hétfőn (11. 19.) tizenegy órakor a rimaszombati Gömör-Kishonti Múzeumban. Martina Oštrom Mareková PR-referens elmondása szerint az előadás a múzeum szokásos előadássorozatának része, amely minden hónapban más tárggyal foglalkozik. Ebben a hónapban ezek a Méhi községből származó bronzfüggők.
TASR

2018. november 9. 18:36

- Képarchívum, illusztráció

„Václav Furmánek európai szinten elismert régész. Számos ásatást végzett Szlovákia különböző részein, főleg Nógrád és Gömör-Kishont térségekben, egészen pontosan Tornalja, Ragyolc, Darnya, Pinc, Kiéte, Méhi és Szinóbánya községekben“ – mondta Oštrom Mareková.

Azt is hozzátette, hogy Furmánek 19 monográfiát, 265 tudományos és szakmai publikációt, ezen kívül számos hírt, kritikát, internetes cikket és ismeretterjesztő anyagot írt. „Több mint 2500 esetben idézték különböző műveit. A kiétei régészeti skanzent és a Gömör-Kishonti Múzeum régészeti tárlatát is ő hozta létre“ – tette hozzá.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Legfrissebb galériák
Olvasta már?