Régió

Újra iható a csapvíz Csicsón és Füssön

Csicsó/Füss | Ma délutántól ismét iható a csapvíz Csicsón és Füssön. A két községben november 29-én tiltotta meg a csapvíz fogyasztását a Komáromi Regionális Közegészségügyi Hivatal, miután mikrobiológiai szennyeződést, az állati vagy emberi ürülékben is előforduló baktériumokat talált a csicsói vízvezetékben.
V. Krasznica Melitta

2018. december 10. 17:46

Mivel a füssi kút nagyon közel fekszik a csicsóihoz, ezért megelőző intézkedésként Füssön is elrendelték a tilalmat. Az intézkedés részeként november 30-tól zárva volt a csicsói Gáspár Sámuel Alapiskola és Óvoda, valamint a füssi óvoda.

A diákok ma reggel ülhettek be újra az iskolapadba, és megnyitották az óvodákat is, miután a közegészségügyi hivatal mérsékelte a szigorú intézkedéseket. Viszont tegnap még csak palackozott vizet fogyaszthattak a gyerekek. Andrea Kološová, a Komáromi Regionális Közegészségügyi Hivatal igazgatónője lapunknak elmondta, a vizsgálatok javuló eredményeket mutattak, a vízfogyasztás már nem veszélyeztette az egészséget, ennek alapján engedélyezték az oktatási intézmények megnyitását. A tegnap délutáni vizsgálati eredmények alapján pedig már teljes mértékben feloldhatták a vezetékes víz fogyasztásának tilalmát.

Az elmúlt napokban a komáromi KOMVaK víz- és csatornaművek szállította tartálykocsiban szállította az ivóvizet a két faluba. A társaság igazgatója, Patrik Ruman az ivóvíz szennyezésének gyanújával tett feljelentést ismeretlen tettes ellen a komáromi járási ügyészségen. Vélhetően felelőtlen gazdálkodók által az ivóvízforrás második védelmi sávjában a talajba kijuttatott szilárd és folyékony trágya okozhatta a szennyezést.

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

A külföldi élelmiszer továbbra is kiszorítja az üzletekből a hazait

Érsekújvár: a hóban fekve találták meg az eltűnt nőt

Több harmadosztályú út javítását tervezik Nyitra megyében

Megújult a kaszárnya déli szárnyának teteje is

Modellektől lopott, manipulált képekkel csábította Alena Zs. Glváčot

Fucsovics továbbra sincs a DK-csapatban

Legfrissebb galériák
Olvasta már?