Újra beindult a kétirányú forgalom a Nagykaposhoz közeli vajáni hídon

 megyében az idei évben még legalább 23 másik híd felújítását tervezik
Vaján (Vojany) |

A híd a szerkezeti-műszaki állapot 7 fokozatából a 6., azaz nagyon rossz állapotban volt. A Kassa Megyei Önkormányzat (KSK) szerint ez egy újabb példája az évek óta elhanyagolt karbantartásnak.

A Vaján és Nagyráska közötti M1510 számú hídon tegnap délelőttöl fogva már mindkét irányban, akadálymentesen közlekedhetnek a sofőrök. A megye csaknem 810 ezer euróból, saját költségvetésből finanszírozott rekonstrukcióját a keddi nap során hivatalosan is befejezte. A nagymihályi után ez a második híd a Laborc folyó felett, amelyet a közelmúltban újított fel a megyei önkormányzat. „A megye közigazgatásában lévő 657 hídból jelenleg közel 400, vagyis több mint 60 százalékuk rossz, nagyon rossz vagy leromlott állapotban van. A vajáni híd 126 méter hosszú, közel 60 évvel ezelőtt épült, és a most befejezett felújítás előtt élettartamának legvégén járt. A szerkezeti-műszaki állapot 7 fokozatából a 6., azaz nagyon rossz állapotban volt. Ez a híd is az évek óta elhanyagolt karbantartás újabb példája. Hatalmas beruházási adósságunk van a közlekedésben, amelyet hivatalba lépésem óta fokozatosan törlesztünk. Eddig ötször több hidat és nyolcszor több utat sikerült felújítanunk, mint korábban. Csak ebben az évben további 23 híd felújítását tervezzük befejezni a megye határain belül” – mondta a megnyitó során Rastislav Trnka, a KSK elnöke. Az II/552-es út hídjának átfogó rekonstrukciója 2022 márciusában kezdődött. A hídon repedések voltak, a beton egyes részei leestek az alépítményről, és a híd vízelvezető rendszere sem működött. A nagyon rossz műszaki állapot miatt mind az útpályát és a híd konstrukcióját is el kellett bontani. A kivitelező azt újjáépítette, azt követően pedig a hídpálya újraépítését és a szerkezet szigetelését hajtották végre. A megyei hivatal állítása szerint a szerkezet eredeti gerendáinak helyreállításának köszönhetően a híd teherbírása is megnőtt. A munkát kivitelező cég gondoskodott az alszerkezet átépítéséről és a híd alatti átalakításokról is. Új csatlakozófödémet és a vízelvezetéshez szükséges hálózatot is építettek, új aszfaltburkolatot fektettek le rajta és a régi korlátokat is kicserélték. A hetekkel ezelőtt átadott szürnyegi híddal ellentétben a Vajánhoz közeli híd felújítása miatt nem volt szükség kerülőút kialakításaára, ugyanis a munkát kivitelező cég félpályán végezte el a szükséges bevatakozásokat. A forgalom mindvégig egy sávban haladt, az arra közlekedőket jelzőlámpák irányították.

 

A felújított hidat már mindkét irányban megnyitották a forgalom előtt
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?