Újabb tagokkal bővült az idegenforgalmi szervezet

Mátyusföld TISZ - közgyűlés
Galánta |

A galántai Esterházy-kastélyban tartott gyűlésén újabb négy tag felvételét hagyta jóvá a Mátyusföld Területi Idegenforgalmi Szövetség vezetősége. A szervezet elnöke szerint most kezdődik igazán az érdemi munka.

Elnökségi ülést és közgyűlést tartott a Mátyusföld Területi Idegenforgalmi Szövetség, amelyen jóváhagyták Nádszeg és Vízkelet, valamint két szubjektum csatlakozását. „Az egyik a deáki termálfürdőt üzemeltető cég, a másik Tallóson kezdett beruházásokat. Már épül egy kerékpár- és egy csónakkölcsönző, később pedig körülbelül két és fél millió euró értékű beruházást valósítanak meg a Kis-Duna partján. A közgyűlésen a tagok között elkezdődött egy rendkívül konstruktív párbeszéd a folytatásról. Az első év az előkészületek, a tagfelvételek éve volt, egy erős közeg kialakításán dolgoztunk. A jövő évtől minisztériumi támogatást is igényelhetünk, a tervek elsősorban az idegenforgalmi helyek propagálásáról szólnak, ezekről egyeztettünk. Nagyon jó ötletek, újítások hangzottak el, van minek örülni a jövőt illetően” – mondta el lapunknak Horváth Zoltán, a 18 települést és 18 szubjektumot magába foglaló szövetség elnöke. Kifejtette, megszólították a régió minden települését, és miután bemutatták, miről szól a szervezet tevékenysége, a települések szívesen csatlakoztak. Horváth Zoltán elmondása szerint az egyeztetések során mindenki számára világossá vált, hogy a községeknek nem az a fő feladatuk, hogy nyereséget termeljenek, hanem az, hogy a lakosoknak szolgáltatásokat nyújtsanak. Az idegenforgalmi szövetség éppen ezt a feladatot hivatott segíteni.

Mátyusföld TISZ - közgyűlés 2

A Mátyusföld Területi Idegenforgalmi Szövetség közgyűlésén a tagok a szervezet weboldalának működéséről és marketing célokra használható reklámanyagokról kaptak tájékoztatást szakemberektől, Takáč Zsolt, az Esterházy-kastélyban működő kávézó és étterem tulajdonosa pedig bemutatta azt a kiadványt, amely a kastély felújítására nyert pályázat részeként jelent meg. A magyar és szlovák nyelvű könyv címe Két család – egy történelem, két régió – egy nemzet. „Minden olyan projektnek, amelyet az Interreg program támogat, a nagy, építészeti rész mellett van egy tartalmi része is. Bemutatjuk benne azokat a történelmi érdekességeket, amelyek a Forgách és az Esterházy család összetartozásáról szólnak, valamint a két család birtokai közül például a gímesi várat, a galántai Esterházy-kastély. Belekerült a nagyvezekényi csata is, amelyben négy Esterházy fiú veszett el, továbbá Forgách Ádám története, aki a csatába vitte őket és nagyon rosszul viselte a fiúk halálát. A kutatások során több érdekes adat került elő, amelyeket leírtunk a könyvben. A célunk az volt, hogy egyszerű nyelvezettel, de érdekesen összefoglaljuk a két család történelmét, ne egy unalmas olvasmányt adjunk az olvasónak. A kiadványhoz kapcsolódik az az állandó kiállítás, amely az étteremben látható, és amelyhez a festményeket az osztrák Esterházy Magánalapítványnak köszönhetően Fraknó várából kaptuk” – fejtette ki Takáč Zsolt. A most megjelent kiadvány folytatása a Régi ízek, édes emlékek című könyvnek. Az érdeklődők a kastélyban lévő étteremben, vagy a szintén az épületben működő turistaközpontban juthatnak hozzá a könyvhöz, bolti forgalomban nem kapható.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!