Régió

Újabb tagokkal bővült az idegenforgalmi szervezet

Galánta | A galántai Esterházy-kastélyban tartott közgyűlést csütörtökön a Mátyusföld Területi Idegenforgalmi Szövetség, amelynek tagsága újabb településekkel bővült és a nagyszombati Szent Cirill és Metód Egyetemmel készül együttműködést kialakítani.
author
Tornyai Bianka

2022. április 25. 07:30

Mátyusföld TISZ
A csütörtöki közgyűlésen elhangzott, a galántai Esterházy-kastély déli tornyában rendezheti be székhelyét a Mátyusföld Területi Idegenforgalmi Szövetség.   - A szerző felvétele

A tavaly ősszel létrejött Mátyusföld Területi Idegenforgalmi Szövetség közgyűlésének első részében a tagok szavaztak az alapszabályzatról, a költségvetés, illetve a tagsági díj összegének módosításáról. 

Új tagok, lehetőségek

A szervezet elnöke, Horváth Zoltán köszöntötte az újonnan csatlakozott településeket, Alsószerdahely, Diószeg, Nemeskosút, Hidaskürt, Magyargurab, Nagyfödémes, Kismácséd képviselőit, valamint az általuk tagságra javasolt helyi vállalkozások, szervezetek képviselőit. A nagyszombati Szent Cirill és Metód Egyetem képviseletében Andrea Čajková, valamint Michal Lukáč elmondta, az egyetem turizmus szakának hallgatói és tanárai nemcsak a tanterv részeként, elméletben foglalkoznak az idegenforgalommal, hanem a gyakorlatban is, mégpedig úgy, hogy szoros együttműködést tartanak fenn a környékbeli szervezetekkel, intézményekkel, ahol gyakorlati példákon tudnak a turizmust és az idegenforgalmat érintő problémákkal, feladatokkal foglalkozni. Arra biztatta a Mátyusföld Területi Idegenforgalmi Szövetség minden tagját, hogy csatlakozzanak az együttműködéshez, hogy azt az egész megyére kiterjeszthessék. A közgyűlésre együttműködési szerződéssel érkeztek, amelyet hamarosan aláírnak a szövetséggel. Sisa Szokolová, Nagyszombat megye kerékpáros koordinátora kiemelte, a települések segítségével Szenctől a Mátyusföldig ki lehetne építeni egy kerékpárút-hálózatot, vagyis csatlakozni lehetne ahhoz a kezdeményezéshez, amelyről a Szenc környéki települések tavaly nyáron írtak alá memorandumot. A szándéknyilatkozat szerint Pozsony megye támogatásával a Fekete-víz mentén Dunasápújfalutól (Nová Dedinka) Diószegig a töltések mentén épülne bicikliút, erre csatlakozhatnának a Nagyszombat megyében található települések, így akár Pozsonytól a tallósi vízimalomig el lehetne kerekezni. 

A szervezet működéséről

Slávik Andrea, a Mátyusföld Területi Idegenforgalmi Szövetség ügyvezető igazgatója elmondta, már elindult a szervezet honlapja, megjelent a közösségi oldalakon, illetve bemutatta a szövetség logójának tervét, amely kisebb módosítással hamarosan elkészül és a szervezet minden tagja használhatja. Horváth Zoltán elnök lapunknak elmondta, nagyon örül neki, hogy az immár 12 település, közte 2 város tagságával működő szervezet országos viszonylatban is nagy erőt mutat egy viszonylag kis régióban. „Ez volt az elsőszámú cél, hogy minél több települést, szervezetet bevonjunk az együttműködésbe és ezzel a lehetőségeket bővítsük. A 12 település további 12 szubjektumot hozott magával, ahol a gasztronómiától kezdve a termálfürdőig nagyon szerteágazó a kínálat. Állandó feladatunk a munka mellett további tagokat toborozni. Többen visszajeleztek, hogy érdeklődnek, de kicsit még kivárnak, mert szeretnék látni, hogy milyen érdemi munka fog folyni, hogy van-e értelme az ő szolgáltatásaikat is belevonni. A munka lesz tehát a legfőbb meggyőző érv, hogy miért érdemes csatlakozni. Nyitottak vagyunk arra, hogy az egész Mátyusföld összes települése csatlakozzon a szervezetünkhöz, hiszen a Szenci és a Vágsellyei járás néhány települése is a Mátyusföld része. Számukra is küldtünk értesítést erről a lehetőségről, szívesen várjuk a visszajelzésüket” – fejtette ki Horváth Zoltán.

Az újonnan csatlakozott Kismácséd polgármestere, Hontvári Ferenc úgy véli, egy viszonylag kicsi településnek, mint Kismácséd, azért érdemes csatlakozni az idegenforgalmi szövetséghez, hogy a kismácsédiak többet megtudhassanak a környék látnivalóiról, a környékbeliek pedig Kismácsédról. „A községünkben is vannak kulturális emlékek és olyan védett tájegység, amelyeket érdemes megismerni. A turisztika és a vendéglátás nálunk még gyerekcipőben jár, de a többi településsel, szervezettel összefogva tudnánk mutatni valamit az érdeklődőknek. Reméljük, hogy eljutnak hozzánk a kerékpárutak, amellyel a lakosoknak megkönnyítenénk, biztonságosabbá tennénk az életét” – hangsúlyozta a polgármester.

Támogassa az ujszo.com -ot

Úgy vagyunk az újságírással, mint a hivatásos zenészek: fellépünk naponta a „kőszínházban", elegáns ruhában a hűséges, bérletes közönségünk előtt, vagyis eljuttatjuk a postaládákba, árushelyekre nyomtatott napilapként a fizetős Új Szót. És mondhatjuk azt, hogy kiállunk a mélyen tisztelt publikum elé a korzón is, kicsit könnyedebben szórakoztatjuk, elgondolkodtatjuk a közönséget, érzelmeket kiváltva az erre járó tömegből. Ez az előadás pontosan olyan szenvedélyes, mint a kőszínházi fellépés, ugyanúgy sok munkával jár, mégis ingyenes. Ha tetszett, hálásan fogadjuk adományát, amit a jelképes hegedűtokba helyezhet. Eddigi felajánlásait is szívből köszönjük az új hangszerekhez, a zenekar bővítéséhez, a repertoár kiszélesítéséhez: az ujszo.com naprakész működtetéséhez.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Eduard Heger Igor Matovič

Így gazdálkodik a Heger-kormány

Eduard Heger

Heger Albániába utazott az EU-Nyugat-Balkán csúcsra

d

Egyre több a beteg gyerek, de hiányoznak a gyógyszerek

Szijjártó Dankóval is találkozott, akitől egy ruhadarabot kapott ajándékba

Szijjártó Dankóval is találkozott, akitől még egy ajándékot is kapott

Mattrészegen ült gyerekbiciklire, balesetet okozott

Mattrészegen ült gyerekbiciklire, balesetet okozott

Ismeretlen autó gázolt egy biciklist, elhajtott a helyszínről

Cserbenhagyásos gázolás: ismeretlen autó gázolt egy biciklist

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.