Újabb nagyberuházás érkezik Egyházkarcsára

Egyházkarcsa |

<p>Újabb nagyberuházás valósulhat meg az egyházkarcsai ipari parkban – sajtóértesülések szerint a Schindler cég egyik leányvállalata készül gyártócsarnokot telepíteni a térségben.</p>

Ez mintegy háromszáz új munkahely létrejöttét eredményezné; a beruházás nagyságrendje egyelőre nem ismert.
A cég és Egyházkarcsa község vezetése a napokban tárgyalt a beruházásról, tudtuk meg Gódány Lászlótól, a település polgármesterétől. „A beruházás nagyságára vonatkozó információk egyelőre nem állnak rendelkezésemre – közölte. – A közeljövőben sor kerülhet a tervdokumentáció kidolgozását célzó versenypályázat kiírására, majd ezt követően az engedélyeztetési folyamatra. Számításaim szerint ez 2012 végéig lezárulhat.”
A polgármester elmondta: az egyházkarcsai ipari parkban a Schindler felvonófülkéket állítana elő; a termékekre „270 ezres megrendelésük van Kínából”. A cég a legnagyobb mozgólépcső-, valamint a második legnagyobb felvonógyártó a piacon; világszerte több mint 100 leányvállalattal rendelkezik (ezek egyike a dunaszerdahelyi székhelyű Schindler Kft.), alkalmazottainak a száma meghaladja a negyvenezret. Termékeiket – a felvonókat, mozgólépcsőket és mozgójárdákat együttesen – közel egymilliárd ember használja naponta.
Az egyházkarcsai ipari parkban a Wertheim és a Jednota Coop üzemeltet gyártóegységet, illetve logisztikai központot, tavaly pedig műszaki vizsgáló állomás kezdte meg itt működését. A térség egyik sokat vitatott beruházása a Banner Baterien akkumulátorgyára, mely szintén ebben az ipari parkban épülne meg. A Nagyszombati Kerületi Bíróság 2011 végén hatályon kívül helyezte a Környezetvédelmi Főfelügyelőség ide vonatkozó engedélyét, így a legújabb döntés értelmében már Dunaszerdahely is érintett félként vehet részt a véleményezési eljárásban. Gódány László, Egyházkarcsa polgármestere szerint a beruházást szigorúan szakmai szempontok alapján kell elbírálni.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?