Újabb kerékpárutak építését tervezik Érsekújvárban

Érsekújvár
Érsekújvár |

A járási székhely önkormányzata találkozót tervez a környező önkormányzatok képviselőivel, hogy felmérjék a kerékpárutak építésének összehangolt lehetőségeit.

Elsősorban az érsekújvári járásbeli Andód, Szímő, Udvard, Baromlak, Bánkeszi, valamint Nagysurány és Tótmegyer közti szakaszokról van szó. A város önkormányzati lapjában arról tájékoztatták a lakosokat, hogy az új pályázati lehetőségre a kérelmet augusztus 15-ig nyújthatják be az önkormányzatok. Érsekújvárban a lakosok elégedettek a már átadott kerékpárutakkal, mert jóval biztonságosabbá vált a közlekedés a vasútállomás, a központi autóbusz-megálló és a történelmi városközpont között. A korábban átadott kerékpárút a vasútállomástól a Nyárhíd utcán át a Váralja utcáig vezet. A közlekedési és építésügyi tárca 141 867 euróval, a város 7 093 euró önrésszel támogatta a beruházást. A járási székhelyen a Nyitra folyó töltésén lévő regionális kerékpárutat idővel összekötnék a város központjába vezető utakkal, hogy az ide látogató kerékpárosok megtekinthessék a helyi nevezetességeket, és élvezhessék a vállalkozók nyújtotta szolgáltatásokat. A közlekedésügyi tárca újabb felhívására reagálva az önkormányzat vissza nem térítendő támogatást remél az M.R. Štefánik utcától a Szlovák Nemzeti Felkelés utcáig, valamint a Pozsonyi útnál lévő kereszteződés mentén tervezett kerékpárút megépítésére.

Mintegy 960 méteres szakaszról van szó, a területrendezés során új pázsitot és fákat ültetnének ki a kerékpárút mentén.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?