Régió

Új váróterem várja az utasokat a pozsonyi Főállomáson

Pozsony | Péntektől egy új, modern váróterem várja az utasokat a pozsonyi Főállomás épületében. Ezt pénteken nyitották meg hivatalosan, Érsek Árpád (Most-Híd) közlekedésügyi miniszternek és Martin Erdössy, a Szlovák Állami Vasutak (ŽSR) vezérigazgatójának a jelenlétében.
TASR

2018. szeptember 14. 15:09

- David Duducz/NMH – illusztrációs felvétel

A váróterem az állomás történelmi épületében található, az egyik régóta kihasználatlanul álló étterem helyiségében. A felújítás 825 560 euróba került (az adót nem számítva).
 

A munkálatok nem befolyásolták az állomás működését. „Még sok munka vár ránk. Ha az ilyen szép várótermeknek köszönhetően olyan érzésük lesz az embereknek, hogy egy tiszta állomásra járnak, ahol a szolgáltatások is megfelelőek, akkor nagyobb kedvük lesz vonattal járni. És ez a fontos számunkra” – közölte a közlekedési miniszter.
 

A kihasználatlan helyiségek felújításával egyben előkészítették a pénztárak helyét is a felújítás második szakaszának az idejére.

Megjavítják az állomás épületének a bejáratát is. A pályázati időszak Érsek szerint már zajlik. „Azt akarjuk, hogy ez még a jégkorong-világbajnokság előtt meglegyen” – állapította meg. Az aluljárót az év végéig újítanák fel. Minden vágányhoz lift is fog tartozni – jelezte a ŽSR vezérigazgatója.

A közlekedésügyi miniszter a Pozsony és Komárom közötti szakasz vasúti közlekedése kapcsán elmondta, hogy szeretné, ha a szakaszon végig két sínpár lenne. „Minimum Dunaszerdahelyig, utána pedig Komáromig. Egyetlen sínpár nem elég, szinte félóránként járnak a vonatok, és tele vannak. Ma is így utaztam” – felelte a TASR kérdésére.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Beiktatták hivatalába Zuzana Čaputovát - ÖSSZEFOGLALÓ

Jégesővel jönnek a viharok vasárnap

150 euróval nőhet a gyermekgondozási segély a dolgozó szülőknek

Čaputová magyarul is köszönetet mondott első, elnökként elmondott beszéde végén

Dankónak köszönhetően Čaputová beiktatásán is volt egy baki

Heti két óra a természetben a jó egészség elengedhetetlen feltétele

Legfrissebb galériák
Olvasta már?