Régió

Új üzletközpont épül Párkányban

Párkány | A közeljövőben új üzletközpont épül Párkányban, a rendelőintézet melletti részen, a Duna felőli oldalon. A projekttel kapcsolatos telekcseréket április végi ülésén hagyta jóvá a város képviselő-testülete.
Buchlovics Péter

2020. május 14. 11:15

Új üzletközpont épül Párkányban
A Jesenský utcai városrész Párkányban, a Duna felől nézve. - Képarchívum, illusztráció

A vonatkozó területen szolgáltatási és kereskedelmi övezet néven egy új, több mint 2000 négyzetméter alapterületű, egyszintes üzletközpont épül, a hozzá tartozó, közel ezer négyzetméteres parkolóval. A terület további részén családi házak építésére alkalmas parcellákat alakítanak ki. Mivel az építtető Ardis Kft. projektje összhangban van Párkány hosszú távú területrendezési és -fejlesztési tervével, ezért az önkormányzat április végi ülésén jóváhagyták a fejlesztéssel kapcsolatos telekcseréket és telekvásárlást. Párkány több feltételt is szabott, amit az építtetőnek be kell tartania, például a szóban forgó részen nem létesíthet benzinkutat, tovább a leendő üzletközpontban nem lehet nagyraktár, hipermarket és szupermarket sem, csak üzletek, butikok, kiskereskedelmi egységek üzemelhetnek majd az épületben – tájékoztatta lapunkat Sipos István, a városháza vagyonjogi osztályának vezetője.

„Ez egy régóta húzódó történet, környezetvédelmi és közlekedési okokból sem engedélyezünk ebben az övezetben töltőállomást, erre más városrészt ajánlottunk fel, a befektető viszont ragaszkodott ehhez a helyszínhez. Lehet itt fejlesztés, de benzinkút nélkül, az tehát nem is lesz”

– tette hozzá Csepregi Zoltán önkormányzati képviselő, szakbizottsági tag.

Az építtetőnek ugyancsak tekintettel kell lennie a Jesenský utcára tervezett kerékpárút nyomvonalára, és ki kell alakítania egy letérő forgalmi sávot is a leendő üzletközponthoz. Ezzel kapcsolatban az építtető saját költségén korszerűsíti és építi át a Jesenský utcai, jelenleg T alakú kereszteződést is, illetve kibővíti egy bal oldali letérő úttal. (Tulajdonképpen a városi piachoz, és a Sir Higgins étteremhez letérő kereszteződést korszerűsítik és egészítik ki egy bal oldali letérővel.)

A vonatkozó körzetben szintén be kell tartani a területfejlesztési tervben meghatározott beépítettségi és zöldövezeti arányokat is, ebben az esetben ez körülbelül fele-fele részarányt jelent.

Az új kereszteződés miatt a rendelőintézet melletti tájékoztató táblát és buszmegállót is odébb helyezik – ez szintén a beruházó feladata lesz, miként a vonatkozó részen áthaladó kerékpárút kialakítása is. A leendő új üzletközpont területe a beruházó tulajdonában van, a városháza tulajdonjogi osztályától úgy értesültünk, hogy még idén el szeretnék kezdeni az építkezést.

Támogassa az ujszo.com-ot

Nehéz időkben van a legnagyobb szükség gyors, megbízható tájékoztatásra. Jövőnkről, biztonságunkról, egészségünkről csak hiteles információk birtokában dönthetünk. Az ujszo.com ezért dolgozik. A gazdaság megroppanásával ugyanakkor hirdetési bevételeink csökkennek.

Ahhoz, hogy továbbra is fontos információkkal tudjuk segíteni olvasóink döntéseit, nélkülözhetetlen marad a szerkesztőség alapos, összehangolt munkájának fenntartása. Hisszük, hogy most van a legnagyobb szükség ránk.

Ezért kérjük olvasóinkat, ha lehetőségük van rá, támogassák az ujszo.com működését. Számítunk Önökre! Önök is számíthatnak ránk! Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra! Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Boris Kollár
Frissítve

Boris Kollár maradt a parlament elnöke

drogok
Frissítve

Rekordnagyságú drogfogás Szlovákiában: másfél tonna mexikói drogot fogtak el (GALÉRIA)

arat

Később kezdődött az aratás: egyes gazdák szerint gazdagabb lehet az idei termésük

m

Vonat gázolt halálra egy motorost

Jair Bolsonaro

Elkapta a koronavírust a brazil elnök, Bolsonaro

Az első fél évben 1,6 millió turista látogatott Horvátországba, 70%-kal kevesebb, mint tavaly

Megindultak a turisták Horvátország felé

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.