Új tanulmányi programokat hozhat létre és akkreditálhat önállóan a Selye János Egyetem

SJE
Komárom |

A Szlovák Felsőoktatási Akkreditációs Ügynökség („Ügynökség“) Végrehajtó Tanácsának 2024. február 8-i döntése alapján sikeresen végződött a Selye János Egyetem (SJE) minőségbiztosítási rendszerének megmérettetése – közölte a Komáromban székelő egyetem.

A felsőoktatás minőségbiztosításáról szóló 269/2018 T. t. sz. törvény értelmében minden szlovák felsőoktatási közintézmény köteles saját minőségbiztosítási rendszert kidolgozni és működtetni a gyakorlatban is. A SJE rendszerének minősítése szerint az az előírt szabványoknak megfelel. Ennek alapján az egyetem a következő tanulmányi szakokon belül jogosult tanulmányi programok létrehozására, működtetésére és ezek módosítására: gazdaságtudományok és menedzsment (alap-, mester- és PhD-képzés), informatika (alap-, mester- és PhD-képzés), matematika (PhD-képzés), teológia (alap-, mester-, összevont alap+mester-, PhD-képzés), valamint pedagógusképzés és pedagógiai tudományok (alap-, mester- és PhD-képzés).

Az egyetemnek olyan akkreditált minőségbiztosítási rendszere lett, amely lehetővé teszi, hogy a továbbiakban is működtesse a karokon akkreditált tanulmányi programokat, de lehetővé teszi azt is, hogy ezeket a programokat az egyetem saját maga, felsőbb szerv, vagyis az Ügynökség közvetlen jóváhagyása nélkül módosíthassa. Az egyetem a fennállása során először jogosult önállóan, saját hatáskörben új tanulmányi programokat létrehozni és akkreditálni az említett öt tudományterületen belül.

A fennállásának 20. évfordulóját ünneplő Selye János Egyetem tehát a minőség szempontjából is az Ügynökség szabványainak megfelelő, minden igényt kielégítő, korszerű felsőoktatási intézményként várja a hozzá érkező hallgatókat és biztosít minőségi oktatást a már itt tanuló hallgatóknak. Az intézmény ezzel a fejlődésének egy minőségileg újabb, nagy lehetőségeket megnyitó szakaszába lépett.

(SJE)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?