Régió

Új járőrkocsik a városi rendőröknek Nagykaposon

Nagykapos | Hamarosan két új járőrkocsit kapnak a városi rendőrök.
Leczo Zoltán

2018. november 24. 19:33

Az új járőrkocsi árának most csak a harmadát kellett kifizetni - A szerző felvétele

Petrikán Pétertől, Nagykapos polgármesterétől megtudtuk, a régi, sokat futott autó már olyan rossz állapotban volt, hogy le kellett cserélni. Ezt a kiadást az idei költségvetés már tartlamazta, a beruházás nem okozott problémát a településnek. Az új autót lízingelik, a 13 780 eurós vételárnak idén csupán a harmadát kell kifizetni. A jármű – melyet nehezebb terepen is használhatnak a rendőrök – már megérkezett a városba, és hamarosan egy elektromot is kap a testület.

A Környezetvédelmi Alaptól a szlovákiai települések idén ilyen célra 30 ezer eurót igényelhettek. Ebből a pénzből kisebb, 18-150 kW teljesítményű haszonjárművek és személyautók vásárolhatók. A feltételek között szerepelt, hogy a pályázónak a költségek legalább 5 százalékát saját forrásból kell fedeznie. Nagykapos erre a célra több mint 29 ezer eurót pályázott meg. A piacon lévő járművek közül, melyek alapárai 22 és 37 ezer euró között vannak, egy olcsóbbat vásárolhatak, amely 28 873 euróba került. A városi rendőrség új elektromos járőrkocsija csak az első ilyen helyi környezetvédelmi beruházás, melyet később újabbak követnek. Ha a minisztérium meghirdeti azt a pályázatot, melyben a városok és falvak elektromos töltőállomások létesítéséhez és üzemeltetéséhez kérhetnek hozzájárulást, Nagykapos valószínűleg ezt a támogatást is megpályázza. A kiírás alapján a tárcánál az elektromos autók vásárlásához és a töltőállomások kialakításához is egymillió euró áll rendelkezésre.

Petrikán Péter elmondta, idén több személyi változás is volt a városi rendőrségen. Mivel már a korábbi parancsnok távozásakor sem töltötték fel a létszámot, hanem az alkalmazottak közül választottak vezetőt, most mindenképp lépniük kellett ez ügyben. Két állást meghirdettek, a felhívásra tizennégyen jelentkeztek. A közülük kiválasztott férfi és nő január 1-jétől teljesít szolgálatot, miután mindketten befejezték az állás betöltéséhez törvényben előírt nyolchetes, nappali szakképzést. Ugyanettől az időponttól veszi át a Nagykaposi Városi Rendőrség irányítását Szabó Zoltán, a polgármester előterjesztésére korábban egyhangúlag megválasztott új parancsnok.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Most elmegy szavazni?

Hyballa: „Edző vagyok, nem varázsló”

Fico vallomást tett Kiska állítólagos zsarolása ügyében

Besztercebánya megye 33 milliós hitelt kap a kormánytól útfelújításra

Megkerültek a szőlőoltványok

Megjelent a legújabb Rammstein-klip!

Legfrissebb galériák
Olvasta már?